Öğrenciden çok personeli olan yurtlar var

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciden çok personeli olan yurtlar var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:31

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), bir yanda personel sayısından daha az öğrenci barındıran yurtlar bulunurken, diğer yanda yurt bulamadığı için terör örgütlerinin ağına düşebilecek öğrencilerin varlığına dikkat çekti.

Yurt bulamayan öğrencilerin ‘‘illegal örgüt ve organizasyonlarca çeşitli eylem ve ideolojilere yönlendirilmesi ihtimaline’’ dikkat çeken YDK, bu tehlikeyi önlemek için öğrenci yurtlarının kapasitesinin artırılmasını istedi.

YDK, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'yla (YURTKUR) ilgili incelemeleri sırasında, öğrenciden çok personeli bulunan yurtların varlığını saptadı.

YDK'nın Meclis'e gönderdiği denetim raporunda, ‘‘13, 15, 18 ve 33 öğrencinin barındığı yurtlar mevcuttur. Bazı yurtlarda barınan öğrenciden fazla personel bulunmaktadır. Yurdun barındırdığı öğrenci sayısı ne olursa olsun asgari bir personel istihdamı gerekmektedir’’ denildi.

YDK raporunda şu saptamalar yapıldı:

Gerek öğrenci sayısının azlığı, gerekse mevcut öğrencilerden yeterli barınma talebi olmaması nedeniyle çok az öğrencinin barındığı yurtların kapatılarak bu öğrencilerin en yakın büyük merkez yurda aktarılması suretiyle personel ve ekonomik yönden tasarruf sağlanması;

Yakın ilçelerde ayrı ayrı küçük kapasiteli yurtlar yerine optimum ölçekli tek bir bölge yurdu kurulması;

Yurtların açılmasında optimum kapasiteye ulaşılması şartının aranması ve yönetim kurulu kararı ile tespit edilen kapasiteye ulaşmayan yurtların açılmaması temenni olunur.

Yurtkur'un 74 il, 56 ilçede 83 bin 617'si erkek, 98 bin 809'u kız olmak üzere toplam 182 bin 426 yatak kapasiteli 194 yurdu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!