Öğrenci iki kardeş müdür yardımcısını hastanelik eti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci iki kardeş müdür yardımcısını hastanelik eti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 19:49

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ndeki bir lisenin müdür yardımcısı Elaattin Karaca (44), açık lisede eğitim gören ve hareketleriyle diğer öğrencileri rahatsız edip bahçede sigara içtikleri gerekçesiyle okuldan çıkarttığı E.O. (24) ve kardeşi E.O.’nun (16) saldırısına uğradı. Darp edilen müdür yardımcısı Karaca, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, öğrencisi olan iki kardeş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Meslektaşlarının darp edilmesine tepki gösteren bir grup öğretmen basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Olay, Marmaris İlçesi Kordon Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı yakınında geçen çarşamba günü meydana geldi. Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Elaattin Karaca, iddiaya göre, okulun açık lise bölümünde eğitim gören ve hareketleriyle diğer öğrencileri rahatsız edip bahçede sigara içen E.O. ile kardeşi E.O.’yu davranışlarını düzeltmeleri konusunda uyardı. İki kardeşin davranışlarını düzeltmeyip sigara içmeye devam etmesi üzerine müdür yardımcısı Karaca, özel güvenlik görevlilerini çağırdı ve iki kardeşi okul bahçesinin dışına çıkarttı. Öfkelenen kardeşler, dışarda Karaca’nın okuldan çıkmasını bekledi.

Ders bitiminde eve gitmek üzere okuldan çıkan Karaca, öğrencileri olan iki kardeşin, Atatürk Anıtı yakınında saldırısına uğradı. Onlarca kişinin önünde darp edilen müdür yardımcısı kanlar içinde yere düşerken, çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri, Karaca’yı ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İki gün boyunca hastanede yatan Karaca’nın vücudunun çeşitli yerlerine toplam 20 dikiş atıldı. Tedavisi tamamlanan Karaca taburcu edilirken E.O. ve ağabeyi E.O. polis tarafından olay günü gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

VELİLER VE MESLEKTAŞLARI SAHİP ÇIKTI

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ile bazı sendikalar, yaşanan olaya tepki gösterip okulun kantininde bir basın toplantısı düzenledi. Grup adına konuşan okul Aile Birliği Başkanı Yılmaz Sönmez, "Okulumuzdaki açık lisede okuyan iki kardeş tarafından zaman zaman rahatsız edici davranışlar sergilenmekteydi. Müdür Yardımcısı Elaattin Karaca bu kişileri diğer öğrencilere olumsuz örnek olacak davranışlardan kaçınmaları konusunda birçok kez uyarmıştı. Bu uyarılar sonrası öğrenciler saldırdı. Bu saldırı nedeniyle müdürümüzün yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde derin izler kaldı. Öğrenci ve velilere yaklaşımıyla herkes tarafından sevilen Karaca’nın onuru ayaklar altına alınmıştır. Yapılan bu ahlak dışı olayı şiddetle kınıyora ve tüm kamu kurum kuruluş yetkilileriyle velileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlçemizin 1900 nüfuslu en kalabalık okulunda huzur ve güveni bozmaya çalışanlara aman vermeyeceğiz" dedi.

Görüntü alınmasını istemeyen Elaattin Karaca, "Bu çocuklar, okulda sürekli sigara içiyordu. Ayrıca diğer öğrencilerin huzurunu bozuyordu. Kendilerini birçok kez uyardım, ancak dinlemediler. Saldırıya uğradığım gün özel güvenlik görevlilerinden yardım istedim ve ikisini okul dışına çıkarttım. Benim okuldan çıkmamı beklemişler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!