Öğrenci eyleminde arbede

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci eyleminde arbede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 16:58

Erzurum ve Ankara’da eşzamanlı gerçekleştirmek istenen öğrenci protestolarının Ankara ayağında olay çıktı. Başbakanlığa yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermeyerek, biber gazı ve copla müdahale edince, kısa süreli çatışma yaşandı.

Haberin Devamı

Erzurum ve Ankara’da eşzamanlı gerçekleştirmek istenen öğrenci protestolarının Ankara ayağında olay çıktı. Başbakanlığa yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermeyerek, biber gazı ve copla müdahale edince, kısa süreli çatışma yaşandı.

Öğlen saatlerinden itibaren Kızılay’da toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası üyesi bir grup öğrenci, Erzurum’da Başbakan Erdoğan’ın öğrencilerle yapacağı toplantıyı protesto eden arkadaşlarına destek vermek istedi. Yaklaşık 4 saat boyunca Kızılay'da bekleyen öğrenciler zaman zaman hükümet ve emniyet güçleri aleyhine sloganlar attı.

Erzurum'a giden öğrencilerin Erzincan üzerinde polis tarafından engellendiğini ve saatlerce bekletildiklerini ifade eden öğrenciler, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Öğrenciye değil çetelere barikat", "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim", "Öğrenciler aç, mezunlar işsiz. İşte YÖK düzeniniz" şeklinde sloganlar attı. Öğrenci Gençlik Sendikası(Genç-Sen) tarafından organize edilen eyleme, Kaldıraç, Dev-Lis, Tüm İlerici Gençlik Derneği(TÜM-İGD) de destek verdi. Öğrencilerin eylemlerini izleyen bazı vatandaşlar da "Siz terörist değilsiniz. Sizleri destekliyoruz" diyerek, öğrencilere destekte bulundu.

Haberin Devamı

Polisin yürümelerine izin vermemesi üzerine oturma eylemi başlatan grup, Erzurum’daki arkadaşlarının protesto gösterilerini gerçekleştiremediği ve geri dönmek zorunda kaldığı haberini alınca, yeninden Başbakanlık binasına yürümek istedi. Polisle yapılan pazarlık sonucu gruptan üç kişilik temsilcinin Başbakanlığa gidişine izin verileceğini kaydedildi. Ancak, temsilci halinde değil, hep birlikte Başbakanlığa gitmek istediklerini söyleyen öğrenciler bayrak ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, dağılmak istemeyen gruba biber gazı ve copla müdahalede bulundu. Müdahaleyle birlikte öğrenciler de kaldırım taşlarını sökerek polise atarak, karşılık verdi.

Bu sırada eylemin ortasında kalan bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi.

Gazın etkisiyle yere yığılan bir öğrenci, çevik kuvvet ekiplerince yaka paça gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Olayların büyümesi üzerine polis ekipleri, öğrenci grubunu Kızılay Meydanı’ndan uzaklaştırmaya çalıştı. İzmir Caddesi yönünde dağılan öğrenci grubuyla polis arasında bir süre kovalamaca yaşandı.

İzmir Caddesi üzerinde de devam eden kovalamaca, öğrencilerin ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi. Müdahale sırasında ikisi kız üç öğrenci gözaltına alındı.

Çevik kuvvet ekiplerinin Kızılay ve çevresindeki geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!