Oğlunu son kez görünce önce ağladı sonra bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Oğlunu son kez görünce önce ağladı sonra bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 06:42

Adana’da babası ile serinlemek için sulama kanalına giren 18 yaşındaki gencin cesedi yaklaşık 20 kilometre uzakta vatandaşlar tarafından bulundu. Gencin babası, oğlunu o halde görünce gözyaşlarına boğuldu ardından baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde meydana gelen olayda Taliban zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Adana’ya gelen Kebir ailesi dün sabah saatlerinde erkenden evlerinden çıkarak kanal boyunda gezmeye başladı. Ayağı kayıp sulama kanalına düşüp akıntıya kapılan Rami bir süre sonra su içerisinde kayboldu.

Suya girdiği yerin 20 kilometre uzaklığında Yüreğir İlçesine bağlı Ali Hocalı Mahallesi DSİ’ye ait sulama kanalı içerisinde vatandaşlar Rami’in cansız bedenini buldu. Olay yerine itfaiye polis ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri Rami’in cansız bedenini su içerisinden çıkarttı.

Oğlunu son kez görünce önce ağladı sonra bayıldı
BABA OĞLUNU SON KEZ GÖRMEK İSTEDİ

Haberin Devamı

Oğlunun suda çıkarıldığı gören baba Muhammed Kebir, son kez görmek istediğini belirtti. Oğlunu son kez göre baba Kebir, gözyaşlarına boğuldu. Ardından baba Kebir, baygınlık geçirdi. Baba Kebir ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Gencin cenazesi ise otopsisi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

''YÜZME BİLMEDİĞİM İÇİN ATLAYAMADIM''

Acılı baba, el ve ayaklarını yıkamak için kanal kenarına indiklerini belirterek, "Oğlum gömleğini çıkardı suya doğru ilerlerken yokuş olduğu için ayağı kaydı ve düştü. Bende yüzme bilmediğim için atlayamadım etrafıma bağırdım ama kimse yoktu, oğlum suda kayboldu" dedi.

Kebir, Afganistan'da savaş olduğunu için Türkiye'ye geldiğini ifade ederek, "Oradan savaş var bombalar patlıyor ailemin canını kurtarmak için buraya kaçtık ama burada da bu olay benim başıma geldi. Oradan kaçtık ama oğlum burada öldü ben bir şey yapamıyorum Allah ne dediyse o olur yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Oğlunu son kez görünce önce ağladı sonra bayıldı
Rami Kebir

 1 AY ÖNCE GELMİŞLER

Afganistan’dan Türkiye’ye yaklaşık 1 ay önce geldikleri öğrenilen Kebir ailesinin, olayın yaşandığı günün sabahında Göç İdaresi Müdürlüğü’nden kimliklerini yeni aldıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Afgan gencin cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!