'OÄŸluma diziyi izlettirmiyorum'

Güncelleme Tarihi:

OÄŸluma diziyi izlettirmiyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 15:06

'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin 'Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya önceki gün Radyo Tatlıses'te 'Figen Civan'la Kırmızı Halı' programına konuk oldu. Çarpıcı açıklamalar yapan Erkan Petekkaya, özellikle geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde 'Osman'ı annesinden aldığı sahnede çok etkilendiğini itiraf etti.

Haberin Devamı

"Benden önce dizi görüşmesine Yavuz Abi (Bingöl) gitmiÅŸ. Ama teklifi neden kabul etmedi bilmiyorum. Sonra senaryo bana geldi, çok çarpıcı buldum. Bizim piyasada sadece 3 bölüm oyuncuya gönderilir. Benim elime 16 bölüm geldi. Çok düşünüp taşındım çünkü bu zaman kadar oynadığım bütün rollere ters bir roldü. Seyirci beni hiç böyle görmemiÅŸti. Sonra kabul ettim."                   Â

 "Senaryoyu okuduÄŸumda dizinin bu hale geleceÄŸini tahmin ettim. Ama bunun 2. bölümde olacağını hiç tahmin etmemiÅŸtim. En son 24,5 reyting aldık. Ä°nanılmaz bir ÅŸeydi yani. Çok baÅŸarılı bir kadroyla çalışıyorum. Genç arkadaÅŸlarımın hepsi çok yetenekli. Kalpleri, yürekleri o kadar temiz ki. Ben kendi çocuklarımdan çok dizideki çocuklarımı görüyorum. Hepsi iyi aile çocukları."   Â

Haberin Devamı

 "Ben bu iÅŸe kamera arkasında baÅŸladım. Ãœzerime bu rol oturur, yapışır diye bir korkum yok. Çünkü ben meslek hayatım boyunca farklı iÅŸler yaptım. Ben kamera ÅŸakasıyla baÅŸladım bu iÅŸe. Söylemesi ayıptır sabah ÅŸekeri bile oldum. Çok keyif aldım. 70 tane canlı yayın yaptım. Sonra Aynalı Tahir'de, Serseri'de, Beyaz Gelincik ve Köpek'te oynadım. Yarın bir hırsızı da canlandırabilirim. Aslında tek hayalim bir banka soyguncusunu oynamak."            Â

 "Dizilerin süreleri çok uzun. 90, 100 dakika ne demek? Bir oyuncu olarak gerçekten çok yoruluyorum. Ama asıl ceremeyi çeken set işcileri. Benim setim 9'daysa ben 9'da orda oluyorum. Ama onlar o seti hazırlamak için 6'da, 7'de geliyorlar. Zaten bir gece öncede 3'de yatmışlar. Üzerlerinde elbiseyle bir saat kestirip gelen çok set işcisi arkadaşım var. Bizim bir saatten sonra yüzümüz düşüyor. Sabah 9'da geliyorum sete ertesi gün saat 3 olmuş hala çalışıyorum. O suratınızdaki boya eskiyor, enerjiniz düşüyor. Yapamıyorsunuz olmuyor."

 "Oğlum Can'ı iki kere sete götürdüm. Diziyi izlettirmiyorum. Sadece fragmanlarda görüyor. Çocuğumun beni öyle izlemesini istemiyorum. Çok etkileniyor çünkü. 2 yıl önceydi, baktım üzgün üzgün üzgün duruyor. 'Oğlum Neyin var' diye sordum. 'Baba senin başka karın ve çocukların var' dedi. Sete götürdüm. Hani senin çizgi filmlerin var ya karakterler bende onlar gibiyim. Onlarda benim rol arkadaşlarım. Ben kediyim onlar fare, onlar fare ben sincap' dedim. Şu anda oyuncu olduğumu biliyor."

Haberin Devamı

"Mete çok yetenekli bir çocuk. Normal hayatta Mete gibi bir oğlum olsaydı kolundan tutup doktora götürürdüm. Ama böyle bir babaysam bende doktora giderdim. Bu çocuğu ben yetiştirdim niye böyle oldu diye bende doktora giderdim onunla. Birlikte yatardık hastaneye."

 "En çok Osman'ı annesinden aldığım sahnede etkilendim. Ben bile 'Ali'ye kızdım. Acı ama bu dünyada onun gibi acımasız babalar var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!