"Oğlum şehit mi düştü"

Güncelleme Tarihi:

Oğlum şehit mi düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 12:15

TÜRK Hava Kurumu (THK) Erzurum Şubesi, gazi ve şehit yakınlarına kavurma ile giyecek yardımı yaptı. Dağtım sırasında çocukları askerde olan ailelerin tedirginliği ortaya çıktı. Havacı subaylarla birlikte kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini gören Şehitler Mahallesi'nde oturan 6 çocuk annesi Nermin Deniz, ağlayarak onlara “Oğlum şehit mi düştü?” diye sordu. THK Şube Başkanı Recai Solmaz'ın “Yok anacığım endişelenme. Biz yardım dağıtıyoruz” diye karşılık vermesi Nermin Deniz'i rahatlattı.

Haberin Devamı

Geçen Kurban Bayramı'nda Türk Hava Kurumu'na (THK) bağışlanan kurban etleri halka kavurma olarak döndü. THK Erzurum Şubesi'nin üyeleri genel merkezden gönderilen konserve şeklindeki kavurmaları, kışlık giyeceklerle birlikte hazırladıkları yardım paketlerini minibüse doldurup kapı kapı dolaşarak dağıttı. Havacı subahlarla birlikte Erzurum'un Şehitler Mahallesi'ne giden heyet, Bitlis'in Hizan İlçesi'nde vatani görevini yapan mehmeçiğin annnesi Nermin Deniz'i önce korkuttu sonra sevindirdi.

Kalabalık heyetin evine doğru geldiğini gören Nermin Deniz, “Oğlum şehit mi düştü?” dedi ve ağlamaya başladı. THK Şube Başkanı Recai Solmaz asker anasının yanına giderek, “Korkma anacığım biz yardım dağıtıyoruz” diyerek gözü yaşlı ananın yüreğine su serpti. Aldığı bu haberle derin bir oh çeken Nermin Deniz, “Ne bileyim. Her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz. Ben de askerlerle birlikte evime geldiğinizi görünce kara haberi vermeye geldiğinizi sandım. Allah vatanı koruyan tüm güvenlik görevlilerinin yardımcısı olsun. Onlara birşey olacak diye gözümüze uyku girmiyor” diye konuştu.

Türk Hava Kurumu Erzurum Şube Başkanı Recai Solmaz, her yıl geleneksel olarak dağıttıkları kavurmaların yanında bu yıl üyelerin yardımı ile aldıkları kışlık giyecekleri ihtiyaç sahibi 180 aileye dağıtıklarını söyledi. Başkan Solmaz, “Üyemiz olan Havacı subaylarla birlikte daha önceden belirlediğimiz ailelerin kapısına kadar giderek yardımları verdik. Yardım paketlerinin içerisinde her biri bir kilo olmak üzere 3 konserve kavurma ve paltodan, kazağına varıncaya kadar kışlık giyecekler bulunuyor. Bu yardımlar sırasında bazı asker analarıın tedirginliği bizi de çok üzdü” dedi

THK Erzurum Şubesi tarafından dağıtılan yardım sayesinde bir çok aile evlerine ilk kez kavurma girdiğini söyledi. 3 çocuk annesi Gülten Öznur, “Evimize ekmek almakta güçlük çekerken kavurmanın adı bile aklımıza gelmiyordu. Bu akşam çocuklarıma süpriz yapacağım. Dağıtılan giyecekleri de kurban bayramında giyeriz. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!