'Oğlum Bak Git' sınav sorusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Oğlum Bak Git sınav sorusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 10:55

Türkiye’de son günlerde sosyal medyada 'Oğlum bak git' sözü ile ilgi toplayan, belediye temizlik işçisinin kendisine kemerle vurmak isteyen bir çocuğu süpürgenin sapıyla kafasına vurarak kovalama anının yer aldığı görüntü, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Hukuku Genel Hükümler dersinde sınav sorusu oldu. Sınavda fakülte öğrencilerine görüntülere yansıyan olay yazılı metin haline geterilerek verilirken, sorularda ise bu olayda haksız tahrik ile meşru savunma olup olmadığı ve meşru savunmada sınırın aşılıp aşılmadığı soruldu.

Haberin Devamı

"OĞLUM BAK GİT" SINAV SORUSU OLDU / WEB TV

Soruyu hazırlayan Selçuk Üniversitesi Hukuk Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, dersleri anlatırken genellikle hukukun hayatın içerisinde olduğu düşüncesiyle haraket ettiklerini söyledi. Dersleri işlerken güncel olaylar, filmler, haberler ve hatta karikatürlerden yola çıktıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Aksan, "Anlattığımız şeylerin teorik bilgi olmaktan ziyade, hayatın içerisinde olduğunu, hayattaki konuların değerlendirmesini yaptığımızı ifade etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de öğrencilerin dalmadan dersi dinlemelerini ve derslere ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Sınavlarda da hukuki değerlendirmeleri kendilerinden almayı düşünüyoruz" dedi.

İŞTE TIKLANMA REKORLARI KIRAN O VİDEO / WEB TV

Haberin Devamı


TATLISES’E SİLAHLI SALDIRI DA SORULMUŞ

Birçok güncel konuyu sınavlarda soru olarak sorduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, "Geçen yılki bütünleme sınavında, türkücü İbrahim Tatlıses’in uğradığı silahlı saldırı, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinin sezon finalinde yaşanan olayları öğrencilere soru olarak sormuştuk" diye konuştu.

'OĞLUM BAK GİT' SORUSU

Yrd. Doç. Dr. Aksan, son olarak Ceza Hukuku Genel Hükümler dersi bütünleme sınavında sosyal medyada gündemde olan ve üzerine çok sayıda espriler yapılan ’Oğlum bak git’ videosu ile ilgili soru sorduklarını kaydetti. Bu olayda ceza hukukunu ilgilendiren konular olduğunu gördüklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, şunları söyledi:

"Öğrenci arkadaşların da daha önce kendi aralarında tartışmış olabileceklerini düşünerek, sınavda rahat cevap verebilmeleri açısından konuyu soru olarak sınava yansıttık. Sınav esnasında da soruyu gören öğrencilerin tebessüm ettiğini gördük. Bu soru ilgilerini çekti. Sınavda, yaşanan olayı yazılı olarak öğrencilere verdikten sonra, bu olayda haksız tahrik, meşru savunma olup olmadığını, meşru savunmada sınırın aşılıp aşılmadığını sorduk. Dersimizi ilgilendiren bu konularda hukuki değerlendirmelerini almak istedik."

Kendi kurguladıkları olaylardan oluşan soruların soyut olmaktan çıkmadığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Aksan, ''Bu algıyı değiştirmek adına güncel olayları, hayatın içinde gerçekleşen olayları aktararak ya da onlara soru şeklinde yönelterek anlattığımız bilgilerin teorik olmadığını kanıtlamak için ders ve sınavlarda güncel olayları konu ediyoruz'' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!