Oğlu ölen taksici babaya tazminat yok

Güncelleme Tarihi:

Oğlu ölen taksici babaya tazminat yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 00:00

Diyarbakır’da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen THY uçağında 74 kişiyle birlikte hayatını kaybeden kabin görevlisi Şenol Yavuz’un ailesinin THY ve DHMİ aleyhine açtığı tazminat davasında bilirkişi, baba Mehmet Yavuz taksici olduğu için tazminat alamayacağı yönünde rapor verdi.

TÜRK Hava Yolları’na (THY) ait RJ-100 tipi Konya adlı uçak üç yıl önce Diyarbakır’da düştü. Kazada ölen 75 kişiden biri olan kabin görevlisi Şenol Yavuz’un ailesi, THY ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden (DHMİ) 124 milyar lira tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu. THY ise avans olarak aileye ödediği 10 bin 500 doları geri almak için Bakırköy 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde karşı dava açtı. Dilekçede şöyle denildi: "THY, Yavuz ailesine ilerde sulh yapılacağı ümidiyle 10 bin 500 dolar avans verdi. 14 bin 500 dolar daha verilmek istendi, fakat aile istemedi. Yavuz Ailesi ileride bu parayı hak etmedikleri ortaya çıkarsa geri vermeyi taahhüt etti. Şenol Yavuz, evli olduğu için ailesine maddi destek sağlamıyordu. Manevi tazminat talepleri fahiştir. Yavuz ailesinin destekten yoksun kalma ve tazminat şartları oluşmadığı için, verilen paranın geri ödenmesini talep ediyoruz." Yavuz Ailesi’nin cevabi dilekçesindeki duygusal hava, THY avukatlarını davadan feragat ettirdi. Bakırköy 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Yavuz ailesine ödenecek maddi tazminatın belirlenmesi için dosyayı bilirkişiye gönderdi.

Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, baba Mehmet Yavuz’un taksicilikle geçindiği belirtilerek, bu nedenle ölen oğlunun maddi desteğine muhtaç olmadığı ğörüşüne yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!