’Off the record’ görüÅŸme örgütün delili sayıldı

Güncelleme Tarihi:

’Off the record’ görüşme örgütün delili sayıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 27, 2008 00:55

İddianamede, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü İbrahim Yıldız’ın bir telefon görüşmesinde, İlhan Selçuk’a, "Bugün aynı anda aynı zamanda zamanlaması da ilginç bizim Amerika muhabiri Elçin Poyrazlar’da Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in bürosuna davet edildi.

Ä°ÅžTE HURRÄ°YET.COM.TR FARKIYLA 2455 SAYFALIK Ä°DDÄ°ANAMENÄ°N TAM METNÄ°

 

1-400. SAYFALAR  / 401.800. SAYFALAR

 

801-1200. SAYFALAR   / 1201-1600. SAYFALAR

 

1601-2000. SAYFALAR / 2001-2455. SAYFALAR

Haberin Devamı

Biz ona bazı şeyler gönderdik, bir de şöyle soruyorlarmış ’Erdoğan’ın karşısına kim rakip olabilir’, gibi soru tahmin ediyoruz, bakalım şimdi daha toplantı akşam üzeri" dediği yer aldı. İbrahim Yıldız’ın daha sonra İlhan Selçuk’a, şöyle dediği aktarıldı: "Şimdi Abi Elçin ile konuştum, Elçin’in yaptığı görüşme 3 kişilik bir görüşme Amerika bu Cheney’in iki danışmanı, birinci ve iki numaralı danışmanları ile bir de Siyasi işler Komisyonundan biri. İsimlerini verdi kız. Görüşmenin içeriği biraz karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde. Ama en çok merak edilen mesele AKP’ye karşı bir muhalefet Türkiye de var mı yok mu? Ilımlı İslam meselesi, El Kaide meselesi. Bunları sormuşlar, bundan sonra görüşelim demişler bu görüşmelerimizi yazma demişler. AKP’ye kim muhalefet olabilir, kim yükselebilir, CHP’den umut olmadığını söylemişler. Daha çok AKP’den sonra ne olabilir kim çıkabilir karşısına gibi sorular şeklinde geçmiş."

Savcı bunları belirttikten sonra şu görüşünü de iddianemeye yazdı: "Dolayısıyla bu görüşmede de Cumhuriyet Gazetesi Amerika temsilcisinin Dick Cheney’in danışmanları ile görüşme yaptığı, görüşmenin içeriğinde de bilgi alışverişi ile ilgili olduğu, bu konuların gazetede yazılmamasının istenmesinin de ilişkilerinin farklı bir boyutta olduğunu göstermektedir."

Gizli deliller

İDDİANAMENİN "Deliller" bölümünde, "Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın yazıları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazıları, MİT Müsteşarlığı’nın gizli belgelere ilişkin yazıları" bilgisi yer alıyor. "Soruşturma evrakları incelendi" başlığı altında yer alan bir bölümde ise şöyle deniliyor: "Yine soruşturma kapsamında ele geçen, gizlilik dereceleri ilgili resmi kurumlardan sorularak tespit edilen, bazıları soruşturma evrakına ekli, bazıları ise adli emanette muhafaza edilen dokümanlara aynısı ile iddianame metninde yer verilmeyerek, hukuki nitelendirmelerine yetecek derecede içerik ve mahiyetlerinin özetlenmesi yolu tercih edilmiştir."

Haberin Devamı

Â

Haberin Devamı

Â

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!