Odyometri nedir? Odyometri taban puanları

Güncelleme Tarihi:

Odyometri nedir Odyometri taban puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 14:16

YKS tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte, bazı bölümlerin taban puanları, iş imkanları ve ders içerikleri merak konusu oldu. Özellikle odyometri bölümü hakkında bilgi edinmek isteyen üniversiteli adayları, bu bölümün taban puanlarını sorguluyor. Peki, odyometri bölümü nedir? Odyometri taban puanları kaç?

Haberin Devamı

Üniversite tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte bölüm araştırmaları da başladı. Sağlık sektörü alanında bir kariyer hedefleyen gençler odyometri bölümü hakkındaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte, son dönemlerin gözde bölümü, odyometri hakkında merak edilen detaylar...

Odyometri Programının amacı, işitme ve işitme kayıplarının ölçülerek değerlendirilmesi alanında çalışma yapabilecek önlisans düzeyinde eğitim görmüş teknik sağlık elemanı yetiştirmektir. Eğitim dili Türkçe ve eğitim süresi 4 yarı yıl olan Odyometri Programına giriş için ortaöğretim eğitimini (meslek liselerinden sınavsız geçiş) tamamlamış veya ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Bu programa YGS-1 puan türü ile öğrenci alınmaktadır. AKTS ye göre mezun olacak öğrencilerimizin ders dağılımları % 73 oranında zorunlu ders % 27 oranında seçmeli ders şekildedir. Seçmeli derslerin en az 20 AKTS ‘sini bölüm içi seçmeli derslerden oluşmakta olup bölüm dışı seçmeli dersler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun diğer programlarının yanı sıra diğer meslek yüksek okullarının programları, diğer fakültelerin bölümleri ve/veya seçmeli dersler koordinatörlüğünden de alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Programı bitirenlere Ön Lisans diploması ve Sağlık Teknikeri (Odyometrist) unvanı verilir . Odyometri önlisans programından mezun olup Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olan öğrencile ilan edilen kontenjan dahilinde Odyoloji, İşitme Engelliler Öğretmenliği ve Fizik Bölümleri Lisans Programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca, programı birincilikler bitiren öğrenciler sınavsız olarak belirtilen lisans programlarına kontenjan durumuna göre geçiş yapma hakkına sahiptir.

Odyometri programına girmek isteyen öğrencilerin, insan sağlığı ile ilgili olan bu konuda, direkt hasta ile ilişkili olduklarını bilmeleri gereklidir. Hasta ilişkileri özel bir nitelik taşımakta olup, titiz ve sabırlı bir yaklaşım gerektirir. Odyoloji, yeni ve hızla ilerleyen bir bilim dalıdır. Bu alanda teknik eleman olarak çalışacak olan Odyometri programı öğrenci adaylarının mesleki performanslarının ve öğrenme isteklerinin yüksek düzeyde olması gerekir. Bu programa devam eden öğrenciler, işitme kayıplarının tanı, tedavi ve rehabilitasyonunda önemli ve yol gösterici olan işitme testlerini güvenilir ve doğru uygulayabilmek amacı ile teorik dersler ve pratik uygulamalardan oluşan bir eğitim programı izlerler.

Haberin Devamı

Mezunlar Odyolog, Odyoloji Uzmanı veya Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanın gözetim ve denetiminde resmi veya özel hastanelerin Odyoloji kliniklerinde, İşitme Engelliler Okullarında ve İşitme Cihazı Firmalarında çalışabilirler. Bunların yanı sıra yenidoğan işitme taramaları, okul öncesi ve okulçağı tarama programları ile endüstri alanında gürültü ölçümleri ve işitme taramalarında da görev alabilirler.

ODYOMETRİ BÖLÜMÜ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!