Ödül töreninde Michael Jackson'a sahne yasağı

Güncelleme Tarihi:

Ödül töreninde Michael Jacksona sahne yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:49

Amerikan Müzik Ödülleri (AMA), ABD'nin Los Angeles kentinde yapılan törenle sahiplerine verildi. Ödül töreninde ‘‘Yüzyılın Sanatçısı’’ seçilen Michael Jackson, Grammy Düzenleme Komitesi'nin tehdidi yüzünden sahnede şarkı söyleyemedi

Bu yılki Amerikan Müzik Ödülleri (AMA) töreni, ilginç bir yasağa sahne oldu ve ‘‘Yüzyılın Şarkıcısı’’ seçilen Michael Jackson, Grammy ile olan anlaşmazlık nedeniyle sahnede şarkı söyleyemedi. Grammy ödüllerinin düzenleyicisi, Recording Academy'nin Başkanı C. Michael Greene, geçen ay, Michael Jackson'ı ‘‘Amerikan Müzik Ödülleri töreninde sahneye çıkarsa gelecek ayki Grammy törenine çıkartmamakla’’ tehdit etmişti. AMA yapımcısı Dick Clark, Greene hakkında bu yüzden 10 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Clark, Greene'in her yıl Grammy'lerden önce yayınlanan AMA ödüllerine gölge düşürmek için bu taktikleri yıllardır kullandığını öne sürdü. Greene suçlamaları reddetti. Clark'ın temsilcisi Paul Shefrin, AMA'nın ödül töreninde Michael Jackson'un banttan bir şarkısını yayınlamayı planladığını ancak Jackson'ın temsilcilerinin bunu da yayınlamamalarını istediklerini bildirdi.

Bu yıl yıldızı parlayan Alicia Keys ve soul müziğin ünlü gruplarından Destiny's Child, 29. kez düzenelenen törende 2 dalda ödüle layık görülürken, geçen yaz bir uçak kazasında hayatını kaybeden Aaliyah, en iyi kadın soul müzik sanatçısı seçildi.

Aaliyah, ayrıca kendi adını taşıyan albümüyle en iyi soul albümü dalında da ödüle layık görüldü.

Pop ve rock müzik dalında en iyi erkek sanatçı ödülü Lenny Kravitz, en iyi kadın sanatçı ödülü Janet Jackson, en iyi grup ödülü 'N Sync, en iyi albüm ödülü ‘‘Survivor’’ ile Destiny's Child, en yeni sanatçı ödülü Alicia Keys'e verildi. U2'nun en iyi internet sanatçısı ödülü aldığı törende Michael Jackson, yüzyılın sanatçısı ödülüne layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!