Ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Sedat Simavi Ödülleri bu yıl 21'inci kez verildi. Lütfü Kırdar Kongre Salonu'nda düzenlenen törende TGC Başkanı Nail Güreli, Sedat Simavi'yi 44'üncü ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

HÜRRİYET Gazetesi'nin kurucu merhum Sedat Simavi adına 12 dalda verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ödülleri dün akşam sahiplerini buldu.

Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende, 21'inci kez verilen ödülleri gazetecilik dalında, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin ile Milliyet Gazetesi'nden Azer Bortaçina ve Garbis Özatay ödüle layık görüldüler. Ergin, ‘Fırtına Dosyası-90 Sıcak Günün Hikayesi’ adlı dizi yazısıyla kazandığı ödülünü Seçici Kurul Başkanı Nezih Demirkent'in elinden aldı. Seçici Kurul, Ergin'i Türk siyaset hayatında büyük etkileri olan güncel bir konuyu ve perde arkasındaki olayları, usta bir habercilik çalışmasıyla günışığına çıkartarak başarılı bir anlatımla sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık gördü. Ödüller Seçici Kurul başkanları tarafından verildi. Ödül alanlara Sedat Simavi Ödülü Heykelciği ile 200'er milyon lira verildi.

Tören, Atatürk, Sedat Simavi ve vefat eden gazeteciler için saygı duruşuyla başladı. Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Belma Simavi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Müfit Gürtuna,

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, sanat dünyasından Perihan Savaş ile çok sayıda gazetecinin bulunduğu törende konuşan TGC Başkanı Nail Güreli, Sedat Simavi'yi aramızdan ayrılışının 44'üncü yılında saygı ve özlemle andıklarını söyledi. Simavi'nin, Türk basınına yaptığı

çok yönlü hizmetlerin unutulmayacağını belirten Güreli, ‘‘Cemiyetimiz, kurucu başkanının adını Sedat Simavi Ödülleri ile bir başka boyutta da yaşatmaktadır. Sedat Simavi, gazetecilerin bağımsız bir anlayışla örgütlenmesine öncülük etmiştir’’ dedi.

SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR

Fen Bilimleri: Doç Dr. Gazanfer Ünal

Sağlık Bilimleri: Doç. Dr. Berrak Çağlayan Yeğen,

Görsel Sanatlar: Erdal Aksel,

Edebiyat: Fakir Baykurt, Feyza Hepçilingirler,

Spor: Serap Aktaş,

Spor Seçici Kurulu Özel Ödülü: İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı,

Gazetecilik: Sedat Ergin (Hürriyet), Azer Bortaçina-Garbis Özatay (Milliyet)

Radyo: Ömer Madra,

Radyo Seçici Kurulu Özel Ödülü: Bülent İbrişim,

Televizyon: Cengiz Tapan,

Televizyon Seçici Kurulu Özel Ödülü: Uğur Güçlü Akay,

Sosyal Bilimler: Turgut Özakman.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!