Ödül avcısı

Güncelleme Tarihi:

Ödül avcısı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 14:33

LPG üreticisi Aygaz son bir yılı ödül alarak geçirdi. Şirket son beş ayda altı ödül aldı. Ödüllerin dördü ´Aygaz Ev Kazalarına Karşı Uyarıyor´ kampanyasıyla geldi. İki Aygaz çalışanı Milli Prodüktivite Merkezi tarafından yılın en verimli çalışanları seçildi. LPG üretiminde pazar lideri olan Aygaz, Halkla İlişkiler Derneği tarafından Yılın En Başarılı LPG Şirketi ödülünü de aldı.

Ev kazaları ciddi boyutlarda yaralanma ve sakatlıklara yol açıyor. İstanbul´daki 11 büyük hastanenin verilere göre ev kazaları tüm acil vakaların üçte birini oluşturuyor. Bir yılda ev kazaları nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısının 15 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Ev kazalarının büyük bölümünün nedeni ise ´tüpgazların yanlış kullanılması´.
Haberin Devamı

LPG şirketi Aygaz bu sonuçlara dayanarak 1998´de yeni bir kampanya başlattı. ´Aygaz Ev Kazalarına Karşı Uyarıyor´ adlı kampanya üç yıl sonunda meyvelerini vermeye başladı. Şirket yalnızca bu kampanya nedeniyle son beş ayda Tüketici Raporu Dergisi Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü, Osmangazi Üniversitesi Tüketici Dostu Teşekkür Ödülü, Tüketici Dergisi Kalite Ödülü, Halkla İlişkiler Derneği Altın Pusula Ödülü olmak üzere dört ödül aldı.

Kampanya süresince 21 ilde seminerler düzenlendi. Seminerlerde yaklaşık 400 bin ev kadını ev kazalarına karşı bilinçlendirildi. Toplam 14 sivil toplum kuruluşu ve halk eğitim merkezi ile işbirliği yapıldı.

Seminerlere ek olarak, internet üzerinden 118 bin ziyaretçi, ´Aygaz Danışma Hattı´ yoluyla 20 bin tüketici ev kazalarına karşı bilgilendirildi.

Haberin Devamı

Tüketicilerin büyük bölümü şirketin bu kampanyası sayesinde ev kazalarına karşı daha bilinçli hareket ettiklerini belirttiler.

Aygaz Pazarlamadan Sorumu Genel Müdürü Yardımcısı Fikret Ellibeşoğlu, yapılan araştırmalar sonucunda kampanyanın hatırlanma oranının yüzde 40 olduğunu söylüyor: ``Halkımızdan gelen yüzlerce mektup, faks, telefon ve e-posta karşısında kampanyanın başarısını gözlemleyebiliyoruz. Anneler öğrendikleri sayesinde kaza anında daha doğru davrandıklarını bizlere anlatıyor, teşekkür ediyorlar. Okullardan kampanyamızı yaymak amacıyla talepler geliyor.``

HER KADEMEYE EĞİTİM

Aygaz 2000 yılından bu yana çalışanlarına yönelik eğitim faaliyetlerini Aygaz Satış Okulu çatısı altında birleştirdi. Eğitimler kişinin yaptığı işle ilgili olarak bilgi düzeyini artırmak, kişisel gelişimine ve Türkiye´de ve dünyadaki gelişmelerin takibine yönelik olarak üç ana alanda veriliyor.

Şirket bayii elemanlarına satıcılıkta davranış finans bilgileri yönetimi ve bayi yönetimi gibi eğitimler veriyor. Çalışanlar kendilerine dağıtılan CD´lerle de eğitim alıyorlar.

Bayilerin servis ve sipariÅŸ görevlilerine, müşterilere standart davranış ve müşteri memnuniyeti, yangın güvenlik ve ürün bilgisini kapsayanÂeÄŸitimler de veriliyor.

Haberin Devamı

Şirket, kamyon tanker operatörlerini işe alırken psikoteknik teste tabi tutuyor. Uygulanan test, refleks, algılama, genel yetenek, konularını kapsıyor. Bu testlerde başarısız olan kişiler işe alınmıyor. Seçilen kişiler tehlikeli yük taşımacılığı, ileri sürüş teknikleri, saha kullanımı eğitimi alıyorlar.

Aygaz, tüm bu eğitim faaliyetleri sonucunda Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından ödüle layık görüldü. Aygaz Ambarlı Dolum Tesisi çalışanı Ayhan Işık Yılın Verimli İşçisi Ödülü´nü aldı. İşçinin kişisel nitelikleri, işyerindeki uyumu gibi özelliklerin kriter olarak alındığı yarışmada aynı tesisin yöneticisi Faik Özgür Yılın Verimli Yöneticisi Ödülü´ne layık görüldü. 

Haberin Devamı

RAKAMLARLA AYGAZ

1961´den bu yana LPG alanında hizmet veren Aygaz geçtiğimiz Haziran´da Geleneksel Petrol Gazetesi Ödülleri kapsamında düzenlenen En Başarılı LPG Şirketi Ödülü´nü aldı. Şirketin 200 yılı LPG satış rakamı 1 milyon 307 bin ton. Bu rakamın 174 bin tonunu otogaz satışları oluşturuyor.

Türkiye´de 2000´de toplam dört milyon 500 bin ton LPG tüketildi. Otogaz satışları 1 milyon 280 bin ton olarak gerçekleşti. Türkiye´de üretilen tüplerin yüzde 47´si evlerde, yüzde 29´u ise otomobillerde kullanılıyor.

Aygaz'ın 2000 yılı cirosu 342 trilyon TL. Şirket, tüplügazda yüzde 33.2, dökmegazda yüzde 39.6, otogazda yüzde 13.6 pazar payına sahip. Şirketin 655 daimi çalışanı, bin 650´ye yakın bayisi, yedi bini aşkın bayi servis elemanı bulunuyor. Şirket Türkiye´de faaliyet gösteren 47 LPG dağıtım şirketi arasında yüzde 35'lik pazar payı ile LPG sektöründe lider.

Haberin Devamı

Aygaz, 1998´de başvurduğu ISO 9002 Kalite Güvence Sistemi Belgesi´ni BVQI tarafından denetlenerek kazandı. LPG sektöründe ISO 9002 Belgesi almaya hak kazanan "ilk" şirket oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!