Odasını topladı

Güncelleme Tarihi:

Odasını topladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 02:05

6 ay önce Başbakanlık Serbest Giriş Kartı iptal edilen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı toplantıdan sonra izne ayrıldı. İzne ayrılmadan önce de TRT Genel Müdürlüğü’ndeki odasını boşalttı.

Haberin Devamı

TRT’nin en tepesindeki isim, Genel Müdür İbrahim Şahin görevden ayrılıyor. TRT kaynaklarına göre Şahin, perşembe günü izne ayrılmadan önce TRT Genel Müdürlüğü’ndeki odasını boşalttı. Şahin’e hükümet tarafından valilik teklif edildiği, ilk valiler kararnamesinde de Samsun’a atanabileceği ifade ediliyor. Hükümet kaynakları, TRT Genel Müdürü Şahin’in geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TRT ile Anadolu Ajansı’ndan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir toplantı yaptığını, ayrılma kararının da bu toplantıdan sonra geldiğini belirtiyorlar. TRT kaynaklarına göre ise İbrahim Şahin’in TRT’nin başından gideceğine ilişkin ilk işaret, 6 ay kadar önce geldi. Buna göre, tüm üst düzey bürokratlara verilen ve Şahin’in de sahip olduğu Başbakanlık Serbest Giriş Kartı iptal edildi. Şahin’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminin son aylarında da kendisinden randevu istemesine rağmen kabul edilmediği öğrenildi. Yasal mevzuat uyarınca, TRT Genel Müdürü hükümet tarafından görevden alınamıyor. TRT Genel Müdürleri’nin görevden alınma süreci sadece ‘milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı, devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal ettiği’ gerekçelerine dayanılarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla işletilebiliyor.

Haberin Devamı

YERİNE 3 KİŞİNİN ADI GEÇİYOR

Şahin’in yerine TRT Genel Müdürlüğü görevi için 3 kişinin; TRT Genel Müdür Yardımcıları Şenol Göka ve İbrahim Eren ile TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün adı geçiyor. Eren’in yasal mevzuatta yer alan vasıfları henüz kazanmamış olması nedeniyle ancak vekaleten atanabileceği de belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!