Öcalan'ın ‘Yol haritası' haftaya kaldı

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın ‘Yol haritası haftaya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 17:54

İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ile bu hafta yapacağı görüşme kosterin arızasının giderilmemesi nedeniyle yarın da gerçekleşemeyecek.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra İmralı Adası'nda yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatları Ömer Güneş, Muhti Öztüzün, Servet Demir ve Cengiz Çiçek dün adaya gitmek üzere Gemlik Gemport Limanı'ndan hareket ederken kıyıdan 6 mil açıkta ‘Tuzla-3' kosterinin arızalanması üzerine başka bir tekne ile dönmüştü.

Öcalan'ın savunmasını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Hatice Korkut, avukatların yarın adaya gitmesi için Bursa Cumhuriyet Savcılığı ile telefon görüşmesi yaptıklarını belirterek, “Bize gemi arızasının henüz giderilemediği bildirildi. Bu nedenle başvuruda bulunmadık. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü rutin ziyaret yapılacak” diye konuştu.

Geçen hafta cuma günü İmralı'da Öcalan ile görüştükten sonra Gemlik'te açıklama yapan Avukat Ömer Güneş, Öcalan’ın yol haritasını henüz tamamlayamadığını belirterek “Önümüzdeki hafta çarşamba günü kendisinden alacağız” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!