Öcalan’ın avukatları İmralı’ya gidemedi

Güncelleme Tarihi:

Öcalan’ın avukatları İmralı’ya gidemedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 13:02

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'la bu sabah görüşmeye giden avukatları Ömer Güneş, Muhti Öztütün, Servet Demir ve Cengiz Çiçek'i İmralı'ya götüren motor yolda arıza yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

MOTOR ARIZALANDI GÖRÜŞÜME YAPILAMADI

Saat 09.25’te Gemport Limanı’ndan hareket eden motor, yaklaşık 1 saat sonra deniz ortasında arızalandı. Bunun üzerine avukatlara İmralı'ya gidilemeyeceği bildirildi. Avukatlar öğle saatlerinde Gemlik'e geri dönerken bugün planlanan ve Abdullah Öcalan'ın ‘yol haritası’nın açıklanacağı beklenen görüşme gerçekleştirilemedi.

Öcalan'ın avukatları, savcılığa başvurarak yarın veya cuma günü görüşmenin yapılmasını isteyeceklerini söyledi.

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın avukatları Ömer Güneş, Muhti Öztütün, Servet Demir ve Cengiz Çiçek, bu sabah İmralı’ya gitmek üzere İstanbul’dan özel bir minibüsle Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’na gelmiş ve içinde kitap, gazete ve giyecek bulunan 5 poşet taşıyan avukatlar, jandarmadaki kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından plakası sökülmüş beyaz bir minibüsle saat 09.25’te İmralı’ya gitmek üzere Gemport Limanı’na hareket etmişti.

Haberin Devamı

Geçen hafta cuma günü İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra Gemlik’te açıklama yapan Avukat Ömer Güneş, Öcalan’ın yol haritasını henüz tamamlayamadığını belirterek, “Önümüzdeki hafta çarşamba günü kendisinden alacağız” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!