Öcal’ın Avrupa başarısı

Güncelleme Tarihi:

Öcal’ın Avrupa başarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Radyolar Birliği (European Broadcasting Union-EBU), tüm profesyonel dünya müziği albümlerinin içinden bir liste hazırlıyor. Adı: ‘‘Avrupa Dünya Müziği Listesi’’ (World Music Charts Europe-WMCE). Şubat 2000 listesinde ise bize gurur veren bir isim yer alıyor. Burhan Öcal ile Jamaaladeen Tacuma'nın CD'si ‘‘Groove Alla Turca’’.

Rh pozitif plak yapım şirketi tarafından Doublemoon etiketi ile 1999 yılında piyasaya sürülen albüm 161 CD arasında ikinci oldu. 1991 yılından bu yana her ay oluşturulan listede, dünyaca ünlü 45 saygın radyonun Dj'lerinin ve sunucularının oyları ile Khaled'in Kenza albümünden sonra ikinci olan Groove Alla Turca listeye iki ay önce 41'inci sıradan girmişti.

Avrupa Yayın Birliği adına yürütülen uygulamada, WMCE Listesi'ne giren albümler, Avrupa müzik marketlerinde satılıyor, radyo istasyonlarında çalınıyor ve her ay internette yayınlanıyor.

Yapımı Türkiye'de gerçekleştirilen Groove Alla Turca'da, Jean Micheal Jarre'ın son single'ı ‘‘C'est La Vie’’nin yıldızı Natacha Atlas da solist olarak yer aldı.

Fat Boy Slim depremzedeler için İstanbul’da

Dünya gençliğinin gözdesi isimler 26 Şubat 2000 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi'nde ve 27 Şubat tarihinde Switch Kulüp'te depremzeler için sahneye çıkacak. Etkinliğe katılacak olan Fat Boy Slim, dans müziğinin en popüler isimlerinden biri. Bostancı Gösteri Merkezi'nde kurulacak iki ayrı çadırda ve bu çadırlarda kurulacak iki ayrı sahnede yeteneklerini sergileyecek olan DJ'ler ise ünlü İngiliz kulüplerinin meşhur ve sabit DJ'leri. Switch Kulüp'te Yousef İstanbullularla buluşacak. Etkinliğin yıldızları para almayacak. Ayrıca 26 Şubat gecesi için bilet alanlar Bostancı Gösteri Merkezi'nin yanındaki lunaparktan da faydalanabilecek. Organizasyonu, çeşitli sponsorlarla birlikte HİP müzik yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!