Obama'nın TOTUS'unu çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Obamanın TOTUSunu çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 16:05

Virginia televizyon kanalı WWBT/NBC12, ABD Başkanı Barack Obama'nın Chesterfield ziyaretinden günler önce, başkanlığa ait podyumu, ses sistemini ve teleprompter'ı taşıyan kamyonun, bir otelin park alanından çalındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Dün, beyaz kasalı bir kamyonun bulunduğunu açıklayan yetkililer, hırsızların çaldıkları şeyin ne olduğunu bilip bilmediği hakkında halen araştırma yapıyor.

Çalınan kamyonun içinde Başkanlığa ait özel bir bilgi veya cihaz bulunmadığı belirtilirken, soruşturmanın hala devam ettiği açıklandı.

TOTUS ne işe yarar

Başkan Obama'nın kullandığı, ABD'lilerin TOTUS adını koyduğu "teleprompter" denilen cihazı, Başbakan Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere bütün dünya liderleri, siyasetçiler ve sunucular, bilhassa önemli konuşmaları gerçekleştirken kullanıyor. Teleprompter'ın ekranından, söylenmesi gereken yazılar akıp giderken, konuşmacı metni buradan takip ediyor, ancak bir yerden okuyarak konuştuğu da anlaşılmıyor.

Başkan Obama'nın çalınan teleprompter'a olan "bağlılığı" herkesçe biliniyor. Bu durum bir mizah malzemesine dönüşmüş durumda. Hatta, ABD'liler ona bir isim bile takmış. "ABD'nin telepromper'ı" sözcüğünün baş harflerinden oluşan TOTUS (Teleprompter of the United States) adı verilen cihaz üzerinden, ülkedeki sosyal medya ağlarında birçok parodi üretiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!