Obamalar "krallar gibi" ağırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Obamalar krallar gibi ağırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 14:27

ABD Başkanı Barack Obama ve First Lady Michelle Obama’yı İngiltere’ye yaptıkları resmi ziyarette Prens Charles ve eşi Camilla karşıladı.

Haberin Devamı

ABD’nin İngiltere Büyükelçisi’nin konutu olan Regent’s Park’ta bulunan Winfield House’da bir araya gelen çiftler arasındaki sıcak görüntüler dikkatlerden kaçmadı.

 

OBAMALARA KRALİYET KARŞILAMASI / FOTO GALERİ

  

İlk görüşme sonrası Başkan Obama ve Prens Charles Winfield House’dan sohbet ederek çıkarken, eşleri de arkalarından geldi. Daha sonra çiftler araçlarına binerek resmi hoş geldin töreni için saraya gitti.

 

Obamalar Buckingham Sarayı’nda ise Kraliçe İkinci Elizabeth tarafından karşılandı. Barack ve Michelle Obama şerefine 41 el silah atıldı.

 

Haberin Devamı

Resmi hoş geldin öncesi Obamalar çok kısa bir süreliğine de olsa Prens William ve eşi Catherine’le de görüştü. Seyşel Adaları’ndaki balayının ardından bronzlaşmış görünen Catherine, first lady’le sohbet ederken, Prens William da Obama’yla konuştu.

 

EN SON WILLIAM VE KATE UYUMUŞTU

Obamalar İzlanda’daki Grimsvötn yanardağından püsküren küllerin İrlanda ve İngiltere’nin hava sahasını kapatma tehlikesine karşı, İrlanda’daki ziyaretlerini kısa keserek dün akşam İngiltere’ye gelmiş ve geceyi Winfield House’da geçirmişti.

 

Barack ve Michelle Obama, Kraliçe’nin daveti üzerine bundan sonraki iki geceyi Buckingham Sarayı’nda geçirecek.

 

Bugün akşam saatlerinde Kraliçe Obama onuruna bir devlet yemeği verecek. Obama çifti son olarak William ve Catherine tarafından 29 Nisan’daki Kraliyet Düğünü gecesi kullanılan Belçika Suiti’nde kalacak.

 

DİPLOMASİ GÜNDEMİ YOĞUN

Başkan Obama’nın Londra’daki vaktinin büyük bir çoğunluğu yoğun diplomatik görüşmelerle geçecek. Obama’nın İngiltere Başbakanı David Cameron’la yarın yapacağı görüşmenin gündemini ise Arap baharı sonrası demokrasi girişimleri oluşturacak.

 

Haberin Devamı

İkili bugün Times gazetesinde yayımlanan makalede, Arap dünyasında reform için hayatlarını riske atanlara destek sözü verdi.

 

İki lider makalede, “Bu insanların hayalleri bombalar, havan topları ve kurşunlar altında ezilirken biz kenara çekilip seyredecek değiliz. Güç kullanmak istemiyoruz ancak çıkarlarımız ve değerlerimiz bir araya geldiğinde, harekete geçme sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Liderler, makalede ayrıca İngiltere ile ABD arasındaki “özel ilişki”ye gönderme yaparak iki ülke arasında bir “temel ilişki” olduğunun altını çizdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!