Obama'dan masa tenisi şovu

Güncelleme Tarihi:

Obamadan masa tenisi şovu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 10:24

Avrupa turunun ikinci turu İngiltere’deki gezisini sürdüren ABD Başkanı Barack Obama, dün İngiltere Başbakanı David Cameron'la ziyaret ettiği okulda öğrencilerle oynadığı masa tenisinde adeta şov yaptı.

Haberin Devamı

MASA TENİSİNDE MAHARETLERİNİ GÖSTERDİLER / FOTO HABER

BUCKINGHAM'DA GÖRKEMLİ YEMEK / FOTO GALERİ

Başbakanlıkta görüştükten sonra beraber Güney Londra'da bir okulu ziyaret eden Obama ve Cameron'ın öğrencilerle masa tenisi oynaması renkli görüntülere sahne oldu.

Masa tenisindeki maharetlerini ortaya koyan Obama ve Cameron, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Buckingham Sarayı'ndaki öğle yemeğinin ardından, Westminster Kilisesi'ne giden ABD Başkanı ve eşi, burada meçhul asker anıtına çelenk bıraktı ve kiliseyi gezdi.

Obama ve Cameron, yurt dışında görev yağan ABD ve İngiliz askerlerinin eşlerinin konuk olduğu bir barbekü partisine de katıldı.

TERÖRLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Obama ve eşi Michelle onuruna verdiği akşam yemeğine, Başbakan Cameron, muhalefet liderleri, eski başbakanlar Gordon Brown ve Tony Blair'in yanı sıra, Tom Hanks, Kevin Spacey, Helena Bonham Carter gibi ünlü isimler katıldı.

Haberin Devamı

Kraliçe 2. Elizabeth, yemekten önce yaptığı konuşmada, Obama ve eşinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Obama da konuşmasında, “İngiltere'ye, 11 Eylül saldırılarından bu yana, güvenlik tehditleriyle mücadelede gösterdiği dayanışma için teşekkür ederim” dedi.

ABD Başkanı'nın Londra ziyareti savaş karşıtlarının protestolarına da yol açtı. Bazı savaş karşıtı gruplar, Obama çiftinin konakladığı Buckingham Sarayı önünde düzenledikleri protesto gösterisinde, "Libya'ya özgürlük", "Askerlerimiz Afganistan'dan dönsün" yazılı pankartlar taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!