Obama’yı bile kıskandıran rekor

Güncelleme Tarihi:

Obama’yı bile kıskandıran rekor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, kasım ayındaki seçimler öncesinde bağış toplamada sıkıntı çekerken, ABD’de yaşlı bir kadın rekor kırdı.

Haberin Devamı

Karen Klein, 18 Haziran’a kadar kendi halinde bir kadındı. ABD’nin New York eyaletindeki Greece Lisesi’nin okul otobüsünde gözlemci olarak görev yapıyordu. Ancak okul otobüsünde öğrencilerin tacizine uğradığı videonun iki gün sonra sosyal medyaya düşmesiyle birlikte zengin olmasının da yolu aralandı.

Ukrayna doğumlu Max Siderov, haline acıdığı kadın için Indiegogo bağış sitesinde kampanya başlattı. Amacı yaşlı kadına iyi bir tatil yaptırabilmek için yaklaşık 5 bin dolarlık bir bağış toplayabilmekti. Fakat bir anda videoyu izleyenlerden yaşlı kadına yardım yağmaya başladı. 85 ülkeden 32 bin kişi Karen Klein için açılan hesaba para yatırdı. Ve o hesapta biriken paranın miktarı 703.873 bin dolara ulaştı.

Videoda dört öğrenci yaşlı kadına sözlü ve fiziksel tacizde bulunuyordu. Yaşlı kadına, evinin önüne pisletebilmek için adresini soruyor, diğeri kadını öldürmek istediğini söylüyordu. Başka biri de duyma cihazını çıkarabilmek için Klein’a doğru hamle yapıyordu. Başka bir öğrencinin bu tacizi videoya çekmesi ve internete koymasıyla her gün yaşanan bu rahatsız edici görüntüler, bir anda dünya gündemine oturdu.

/images/100/0x0/55eb1378f018fbb8f8a976cc

Haberin Devamı

YAŞLI KADINI BÖYLE TACİZ ETMİŞLERDİ / WEB TV

68 yaşındaki Klein 23 yıldır okul otobüslerinde görev alıyor. 65 yaşına kadar şoför olarak hizmet veren yaşlı kadın, artık ‘otobüs gözlemcisi’ olarak öğrencilerin güvenli bir şekilde araca binip inmelerini sağlıyor. Facebook sayfasında yer alan bilgilere göre Klein, bu hizmeti karşılığı ayda 1300 dolar kazanıyor.

20 Temmuz gece yarısı itibariyle Klein için yapılan bağış kampanyası sona erdi. Şimdi toplanan paranın bir kısmı masraf ve vergilere kesildikten sonra eline 654 bin dolar kalacak. Bunun bir kısmıyla tatil yaptıktan sonra elinde ömrünün geri kalanını geçirebileceği bir paraya sahip olmuş olacak. Yaşlı kadın, paranın bir kısmını hayır işleri için harcayacağını, geriye kalanını ise hesabına yatıracağını söylüyor.

Haberin Devamı

Klein, tacizci dört genç hakkında ise herhangi bir şikayet başvurusunda bulunmamış. Ancak öğrenciler, bir yıllığına okuldan uzaklaştırma almış. Bağışlar sayesinde zengin olan Klein’a okul yönetimi ne istediğini sormuş. O da yanıt vermiş; “Bir özür ve çalışma hattımın değiştirilmesi.” Zengin olmasına rağmen Klein, eski hayatına devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!