Obama: İşi bitirin

Güncelleme Tarihi:

Obama: İşi bitirin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 11:19

ABD Başkanı Barack Obama, G-8 zirvesi için bulunduğu Fransa'da, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmesinden sonra yaptığı basın açıklamasında önemli ifadeler kullandı. Obama, “Libya’daki işin bitirilmesi için Fransa’nın çabalarına ortak olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Obama açıklamasında, “ABD ve Fransa'nın, NATO komutasında yürütülen Libya operasyonunu sürdürme konusunda her konuda ortak görüşe sahip olduğunu” belirtti.

 

Obama, “Libya operasyonunda ilerleme kaydettikleri konusunda Fransa’yla hem fikir olduklarını ancak Libya lideri Muammer Kaddafi iktidarda olduğu ve kendisine bağlı güçleri Libya halkına saldırılara yönlendirdiği sürece, Birleşmiş Milletler’in (BM) sivillerin korunması kararını yerine getirmenin mümkün olmadığını” ifade etti.

 

Fransa'nın kuzeyindeki Deauville kasabasında düzenlenen G-8 zirvesi çerçevesinde Sarkozy ile görüşen Obama, başladıkları işi bitirme konusunda birlik olduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

 

OBAMA - SARKOZY GÖRÜŞMESİNDE KARELER

 

NATO'DAN APACHE AÇIKLAMASI

NATO'nun Libya operasyonunun komutanı Kanadalı Korgeneral Charles Bouchard, İngiltere ve Fransa'nın Libya'ya göndereceği helikopterlerin hazır olduklarında NATO operasyonlarına katılacağını söyledi.

 

Bouchard, NATO karargahına uydu bağlantısıyla Napoli'den düzenlediği basın toplantısında, İngiliz ve Fransız helikopterlerinin NATO'nun Libya'daki Birleşik Koruyucu Operasyonu'na dahil olacaklarını belirtti.

 

Korgeneral Bouchard, "Libya'da helikopterler hazır olur olmaz operasyonlara katılacak" dedi.

 

Libya'ya İngiltere'nin en az 4 Apache saldırı helikopteri göndermesi bekleniyor. Fransa ise 12 Tiger ve Gazelle helikopterini su ve kara taarruz gemisi Tonnerre ile yola çıkardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!