‘Obama, ikinci Osmanlı’yı kurmaya yardım ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Obama, ikinci Osmanlı’yı kurmaya yardım ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Cumhuriyetçi Louie Gohmert, Başkan Obama’yı “ikinci bir Osmanlı İmparatorluğu oluşturulmasına yardımcı olacak bir dış politika yürütmekle” suçladı.

Haberin Devamı

LOUIE Gohmert, ABD Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Başkan Barack Obama’yı Irak’ta zafer kazanıldıktan sonra ülkeden çekilmekle ve meydanı İran’a bırakmakla suçladı. Irak’tan çekilmenin ABD’nin bu ülkedeki etkisinin azalması anlamına geleceğini belirten Cumhuriyetçi vekil, kararın sonuçlarının Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ABD diplomatik misyonlarına düzenlenen saldırılarda kendini gösterdiğini belirtti. The Hill’in haberine göre Teksas milletvekili daha sonra şu ifadeleri kullandı:

İnancını da karıştırdı

“Bu bir başlangıç. Başkan Obama’nın, kendisine büyük bir pay çıkarabileceği devasa bir başlangıç. Teşekkürler Başkan Barack Hussein Obama. Bu senin bırakacağın esaslı bir miras olacak. Ben onun Hıristiyan olmadığını söyleyenlerden değilim. Bu onunla Tanrı arasında bir meseledir, sadece bunu bilirim. Fakat yeni bir Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna yardım ettiğini, dostumuz ve müttefikimiz İsrail’i bu radikalizm denizinde saldırıya açık bir halde terkettiğini de biliyorum.”

Haberin Devamı

“Başkan Bush döneminde, 2008’de Müslüman ülkelerde ABD’ye destek yüzde 33’tü ve bu çok kötüydü. Fakat şimdi bu başkanın yönetiminde, geçen hafta gördüğümüz bir rapora göre bu oran yüzde 15. Bu başkan zorbaların, radikal İslamcıların, bizi yok etmek isteyenlerin sempatisini kazanmaya çalışıyor. Ama onlardan sempati ve sevgi alamayacaksın, aşağılama alıyorsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!