Obama’dan sızıntıya karşı ‘sıfır tolerans’

Güncelleme Tarihi:

Obama’dan sızıntıya karşı ‘sıfır tolerans’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

İran’a karşı geliştirilen siber silahları bizzat yönettiği medyaya yansıyan ABD Başkanı Obama, sızıntılar hakkında soruşturma açmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

ABD’de iki savcı, son dönemde Beyaz Saray’dan basına sızan haberlerle ilgili soruşturma yapmakla görevlendirildi. Başkan Barack Obama, sızıntılara karşı artık “sıfır tolerans” göstereceklerinin altını çizerek, “Amerikan halkının, ailelerimizin, askeri personelimizin ya da müttefiklerimizin güvenliğini ilgilendiren bu sorunlara eğiliyoruz. Bu haberler, doğru ya da yalan, gazetelerin birinci sayfasına çıktığı zaman, ön cephedekilerin ve benim işimi zorlaştırıyor. Şimdi bir mekanizma devrede ve sızdıranları bulduğumuz zaman, bunun bedelini ödeyecekler” dedi.
Adalet Bakanı  Eric Holder da iki savcının, hükümetin idari ve yasal organlarında her türlü soruşturma yetkisine sahip olduklarını açıkladı. Cumhuriyetçiler Obama’yı suçlamış ve kasımdaki seçimler öncesinde siyasi kazanç elde etme hevesiyle ulusal güvenliğe zarar verme pahasına bu haberleri Beyaz Saray’ın basına sızdırdığını savunmuştu. Son olarak İran’ın nükleer programına yönelik siber saldırılar ile El Kaide’ye yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarını, Obama’nın “başkomutan” olarak bizzat yönettiği basına sızmıştı. Obama suçlamaları “saldırgan ve yanlış” ifadesiyle yorumladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!