Obama’dan komandolara iyi iş çıkardınız

Güncelleme Tarihi:

Obama’dan komandolara iyi iş çıkardınız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 00:00

ABD Başkanı Barack Obama, Kentucky’de bir askeri üste buluştuğu Bin Ladin’i öldüren Navy Seal komandolarına teşekkür etti. Komandolar ve operasyona katılan köpeğin hazır bulunduğu gizli görüşmede Obama’ya baskın powerpoint sunumla birinci ağızdan aktarıldı. Obama’nın sunum sonrasında üsteki askerlere konuşmasını Hürriyet de izledi.

Haberin Devamı

BARACK Obama, önceki gün Kentucky’de Usame bin Ladin’i öldüren Navy Seal komandolarıyla bir araya geldi. Ve bir saatten fazla süren görüşmede, pazar akşamı gerçekleşen ancak halen çelişkiler içeren operasyonla ilgili detayları birinci ağızdan hem de powerpoint sunumla dinledi. “Neptün Mızrağı” diye anılan operasyon dolayısıyla “Başkanlık Birlik Savaş Nişanı” verilen komandoların yanında baskında görev alan özel komando köpeği de vardı.

Kafalarını kestik

Obama, Seals timi ile yaptığı gizli görüşmenin ardından bir hangarda 2 bin 300 askerle bir araya geldi. “Buraya uzun bir konuşma yapmaya gelmedim. Tek yapmak istediğim, aşağıya inmek ve sizlerin ellerini sıkmak. Bu tarihi haftada, ben buraya Amerika adına sizlere teşekkür etmek için geldim” dedi. Dışarısı sıcaktı. Hangarın içinde toplanan 2 bin 300 askerin kalabalığıyla içerisi daha da sıcak. Ama ABD Başkanı Obama’nın bu sözlerinden sonra, Kentucky’nin Tennessee sınırında Amerika’nın en büyük askeri üslerinden Fort Campbell’daki atmosfer, kimsenin sıcağa aldırmayacağı kadar duygusaldı. Obama, hem bin Ladin Operasyonu’nun Amerika için ne ifade ettiğini anlattı. Hem de Afganistan’dan dönen salondaki askerlere şükranlarını sundu.
“İyi bir iş çıkardınız” diyen Obama, El Kaide’nin  tehditlerine karşı, “Onların kafalarını kestik, nihayetinde onları yeneceğiz” dedi. Bin Ladin operasyonunun tarihi bir başarı olduğunu ama bunun El Kaide’ye karşı yürütülen savaşın bittiği anlamına gelmediğini söyleyen Obama, “Kavga devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Kahraman köpek de katıldı

- Büyük gizlilik Kentucky buluşması, başından itibaren gizlilik içinde yürütü. Ziyaretin içeriği, basın kafilesi uçağı Washington’a 1.5 saat uçuş mesafesindeki Kentucky’ye ininceye kadar açıklamadı.
- Biden ile geldi Obama, komandolarla buluşmaya Başkan Yardımcısı Joe Biden ile geldi. Fort Campbell’daki  piste indikten sonra da gazetecilerden ayrılıp üs içinde bilinmeyen bir yere gitti. 
- Sır toplantı Toplantıyla ilgili bitene hiçbir bilgi verilmedi. Tek bir fotoğraf da yayınlanmadı. 1 saatten fazla süren buluşmadan sonra ise Beyaz Saray sadece ufak bir açıklama yaptı.
- Detaylı brifing Bir Beyaz Saray yetkilisinin söylediğine göre Başkan komandolardan detaylı bir brifing aldı. Hatta komandolar içeride Başkan’a tüm harekâtı bir Powerpoint sunum üzerinde anlattı. Sunumda, 79 Navy Seal komandosuyla birlikte saldırıya katılan köpek de vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!