O vali aracına bayrak çekmesin

Güncelleme Tarihi:

O vali aracına bayrak çekmesin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun Abant Platformu’ndaki sözlerini sert bir dille eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin valisi, AK Parti’nin valisi olarak kalıyorsa, AK Parti’ye hizmet etmeyi devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’nun, Abant Platformu’ndaki, “DP’nin 1950’de iktidara geldiğinde CHP’yi kapatıp İnönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir” sözlerini eleştirdi. AK Parti hükümetinde valilerin halka değil, AK Parti’ye hizmet ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin valisi, AK Parti’nin valisi olarak kalıyorsa, AK Parti’ye hizmet etmeyi devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık” dedi. Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük’te coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden kendisini karşılayanları zafer işareti yaparak selamladı. CHP lideri Çınarlı Kavşağı’nda vatandaşlara şöyle seslendi:

Recep Bey, ‘Ülkeye demokrasi’ dedi, demokrasinin içini boşalttı, ‘Özgürlük’ dedi, özgürlüğün içini boşalttı, ‘Hak’ dedi, hakkın içini boşalttı. Tekel işçileri hak aradı, biber gazı, cop, soğukta havuza atıldılar. ‘Demokrasi’ dediler, şimdi vatandaşımız telefonla konuşmaktan korkuyor. Bu nasıl demokrasi, bu nasıl gelişme? Bütün bunları ters yüz edeceğiz.

Recep Bey’in bir hedefi var, ‘Acaba bir AK Parti devleti kurabilir miyiz?’ diye. Yargıyı ele geçirecek, valileri ele geçirecek, hayatın her alanını ele geçirecek ve baskı yapacak. Şuradan açıkça söylüyorum: AK Parti döneminde valiler AK Parti’ye hizmet ediyor halka değil. Bizim dönemimizde valiler halka hizmet edecek, iktidara değil.

Yağcılık yakışmaz

AK Parti hükümetinden bekliyoruz. Bakalım o değerli vali için ne yapacak. AK Parti’nin valisi, AK Parti’nin valisi olarak kalıyorsa, AK Parti’ye hizmet etmeyi devlete hizmet etmek olarak algılıyorsa o vali o koltuktan inmelidir. O vali bindiği arabaya Türk bayrağını çekemez artık. İçişleri Bakanı o valiyi orada tutacaksa, arabasına AK Parti bayrağı asmalı, AK Parti bayrağıyla gitmeli o vali. Onun için sonucunu bekliyoruz, hep beraber bekleyeceğiz. Valiler devletin valisidir, siyasi iktidarın değil. İktidardan daha fazla iktidara yağcılık yapmak valilere yakışmaz. Devletin memuruna da yakışmaz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!