O taksici ve 'yüzen adam' konuştu... 'Boyum 1.65...'

Güncelleme Tarihi:

O taksici ve yüzen adam konuştu... Boyum 1.65...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 06:33

İstanbul'daki yoğun yağan yağmur sonrası sel sularında yüzmeye çalışırken çekilen videosuyla dikkat çeken Murat Sümer ve Aksaray'da taksisinde mahsur kalan taksici Şahip Meray o anları anlattı.

Haberin Devamı

İstanbul’da şiddetli yağış sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşılan bir video büyük ilgi gördü. Üsküdar’da sel sularında yüzmeye çalışan bir kişinin görüntüsü hızla paylaşıldı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Üsküdar’da bir kokoreççide garson olarak çalışan henüz 17 yaşındaki Murat Sümer, o onları şöyle anlattı:
“Evde sabah 7 gibi oturuyordum. Şimşek çaktı. Ne oluyor diye bakayım dedim. Her yeri su basmıştı. En az 2 metre su vardı. Esnaf masaların, sandalyelerin üzerine çıkmıştı. Sokaktaki suyu tahliye etmek için esnaf Mehmet Ali abinin yanına gittim. Suya girdim. Rögarın kapağını açmaya çalışırken ayaklarım yerden kesildi. Kendimi tamamen suda buldum. Bir yandan çok şiddetli yağmur yağıyordu. Yüzmeye başladım. O sırada görüntümü çekmişler. Başaramayacağımı anlayınca hemen yanımdaki dükkânın masasına çıkmaya çalıştım. Ama su masanın da boyunu aşıyordu. Arkadaşım masayı tuttu üzerine çıktım. Sonrasında sosyal medyada benim yüzdüğümü görüp arayanlar çok oldu. ‘Üsküdarın gururu’ ve ‘Karada kulaç atan adam’ diye yorum yapanlar oldu. Herkes o sen miydin diye sordu.”

Haberin Devamı

Belediyelerin daha sıkı tedbirler alması gerektiğini söyleyen Sümer, “Belediyelerimizin biraz daha dikkatli çalışmalarını rica ediyorum. Rögar kapakları yetersiz ve küçük. Şiddetli yağmurlarda sıkıntı yaşıyoruz. Kendi çalıştığım dükkânı 5-6 saatte temizleyebildim” diye konuştu.

TAKSİCİ: YÜZME BİLMİYORUM BOĞULACAKTIM

İstanbul’u felç eden yağış sonrası Aksaray’da taksisinde mahsur kalan Şahip Meray o anları şöyle anlattı: “Aksaray’dan Yenibosna’ya gidiyordum. Köprü altındayken birden sular gelmeye başladı. Taksiyle geri gitmek istedim, ama aracın içi yağmur suyuyla doldu ve durdu. Taksi stop edince tekrar çalıştıramadım. Yüzme bilmiyorum ve panik oldum. Boyum 1.65 cm. Yüzme bilmediğim için boğulma ihtimalim çok yüksekti. Taksinin içine su gelince tavanına çıktım. Bir süre sonra itfaiye gelip beni kurtardı.” bİlmİyorum ve...'

 

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!