O şortu öperdim

Güncelleme Tarihi:

O şortu öperdim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2002 01:50

Milli Görüş hareketinin ikiye bölünmesini anlatan ‘Yol Ayrımı’ adlı kitapta, Refahyol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın ağzından, AKP Grup Başkanı Bülent Arınç'ın, ‘‘Özal'ın asker teftişine çıktığı şortunu öperdim’’ dediği öne sürüldü.

İslamcı gazete ve dergilere yazılar yazan Yavuz Selim'in kaleme aldığı ve ‘‘Milli Görüş’’ün ‘‘Gelenekçiler’’ ve ‘‘Yenilikçiler’’ diye ikiye bölünmesi sürecini anlattığı ‘‘Yol Ayrımı’’ adlı kitapta ilginç ifadeler yer aldı. Kitaba göre, Kazan, ‘‘Bana bunu dinleyenler anlattı’’ diyerek, Arınç'ın, ‘‘Lider dediğin Özal gibi olur. O şortla askeri teftiş etti. Hayatta olsa, gider onun şortunu öperdim’’ dediğini söyledi. Kazan, ardından da ‘‘Bir lider böyle mi değerlendirilir?’’ sözleriyle Arınç'ı eleştirdi.

BULDOZER ÖZAL

Kazan
, bu açıklamasının ardından Özal'ı da hedef alarak şunları söyledi:

‘‘Şu Irak'taki harekat sırasında Türkiye'yi İslam dünyasına düşman hale getiren hareketlerin başındaki lider Turgut Özal değil miydi? Türkiye'yi bu faiz batağının içine sokan yolun buldozeri Turgut Özal değil mi? Türkiye'yi IMF'ye teslim eden Özal değil mi? Türkiye'yi bugün kalkınamaz hale getiren, bu yolları açan, bütün bunların müsebbibi Özal değil mi? Türkiye'yi batıran Özal değil mi? Neden bunları düşenmez.’’

TÜH NELER SAÇMALAMIŞIZ

SP İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez de, eski arkadaşı AKP Lideri Tayyip Erdoğan'ın ‘‘değiştim’’ söylemini aynı kitaba yaptığı açıklamada şöyle değerlendirdi:

‘‘Bu kasetler hiç yayınlanmasaydı, herhangi bir toplumsal baskıyla karşılaşılmasaydı, Tayyip Bey, ‘Oh, ne iyi konuşmuşum, ne doğru şeyler söylemişim' mi diyecekti zannediyorsunuz? Hayır. Hepimiz, o konjonktürde yaptığımız konuşmaları izlediğimiz zaman, ‘Yahu bir sürü yanlış yapmışız, tüh neler saçmalamışız' diye kendi kendimize söyleniyoruz. O bakımdan, Tayyip Bey'in bugün ‘O konuşmalardaki fikirlerime sahip çıkmıyorum' demesini son derece normal karşılıyorum.’’

MİLLİ GÖRÜŞ SAÇMA SAPAN

AKP Grup Başkanı Bülent Arınç'ın da aynı kitapda, eski lideri Erbakan ile ilgili çarpıcı değerlendirmeleri yer aldı. Yakın tarihe kadar kendisinin de içinde yer aldığı ‘‘Milli Görüş’’ hareketi için, ‘‘... Bu dava, bu biat, bu İslam, bu bilmem ne! Hiçbir şey değil. Saçma sapan bir şey!’’ değerlendirmesinde bulunan Arınç, ‘‘Dört beş tane, yolun önünü kapatmış koca bir kaya parçası gibi duran insanlar’’ sözleriyle de ‘‘Milli Görüş’’ün tepe yönetimini eleştirdi.

Arınç, bu hareketten kopmalarının nedenlerini sıralarken de, ‘‘Bunlar bizi hep körelttiler. Bize hep engel çıkardılar. Hep, ‘Bu insanlar köle gibi kapıda beklesinler, lazım olunca çağırırız' dediler. İşini kaybeden yüzlerce insan olmuştur bu partide. Verilen görevi yapacağım diye aile yuvası bozulan, iflas eden yüzlerce insan olmuştur’’ dedi. Arınç şöyle devam etti:

HOCA PARAYI SEVER

‘‘Adam dükkanını kapatmıştır. Karısıyla kavga etmiştir. Çocuklarını ihmal etmiştir. öyle il başkanlarımız vardır ki, çocukları isyan etmiş, evden kaçmıştır. Ama bu adamlara en azından bir vefa duyulması, bu çabalarının karşılığında onlara bir teşekkür edilmesi gerekirken, maalesef yüzlerine bile bakılmamıştır. Bu çok hicran verici bir olaydır.’’

Arınç
, ardından da Erbakan için şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Hoca, parayı çok seviyor; bir de rahatı yerinde olan insanları çok seviyor. Mağdur, garip ve mazlumları çok fazla düşünmüyor.’’

YAVUZ SELİM KİMDİR?

‘‘Yol Ayrımı’’
kitabını kaleme alan Yavuz Selim, 1965 doğumlu ve Ankara Dil ve Tarih, Coğrafya (DTCF) mezunu. Gazeteciliğe Türkiye Gazetesi'nde başlayan Selim, bir süre Vakit Gazetesi dağıtım bölge ve genel müfettişliği de yapmış. Yavuz Selim, bir buçuk yıldır serbest gazeteci olarak çalışıyor.

Şevket Kazan: Kaddafi Çiller’e de söylemişti

DYP'nin propaganda kitabında, eski ortak Erbakan eleştirilirken, ‘‘Çiller, Kaddafi, o sözleri kendisine söyleseydi saçını başını yolardı ’’ sözlerine, Tansu Çiller'in Refahyol koalisyonundaki kabine arkadaşı Şevket Kazan'dan çarpıcı bir iddiayla karşılık geldi. Dönemin Adalet Bakanı Kazan, Kaddafi'nin Erbakan'a söylediklerini, bir yıl öncesinde Libya'ya giden Çiller'e de ifade ettiğini öne sürdü. Erbakan'ın müteahhit alacaklarını tahsil ettiğini, Çiller'in ise bunu bile yapamadığını savunan Kazan, ‘‘Tansu Çiller gidince suç olmuyor da, Erbakan gidince mi suç oluyor?’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!