O selamı hatırlamadı

Güncelleme Tarihi:

O selamı hatırlamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 22:16

15 Temmuz’da Genelkurmay’ın işgal edilmesine ilişkin davada savunma yapan eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hakan Evrim, FETÖ’nün sivil imamlarından Kemal Batmaz’a verdiği ‘selam’a ilişkin “Selam vermedim. Kendisini tanımam” dedi. Evrim, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a kendisini Fetullah Gülen ile görüştürmeyi teklif etmediğini de öne sürdü.

Haberin Devamı

KARARGÂH davasının 6. duruşması, eski Tuğgeneral Hakan Evrim’in savunmasıyla başladı. Soruşturma ve hâkimlik sorgularını ‘baskı gördüğü’ gerekçesiyle kabul etmeyen Evrim mahkemede ayrıntılı bir savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Evrim, “Son derece amatörce planlanmış, mantık dışı, TSK teamüllerine ve sistematiğine aykırı bir garabetler manzumesidir. İnternette bile darbe planı var iken, böylesine acemice bir darbe girişimine akıl erdirmek mümkün değildir. Her açıdan başarısız olması için yapılmış. 20.00’de başlamasından 8, 9 saat sonra yani 04.45’te darbenin şah-mat hamlesi olan Sayın Cumhurbaşkanı’nı alma hamlesinin yapılamayacağı aşikar değil midir” dedi.

AKAR’A ‘HOŞ GELDİNİZ’ DEDİM

Evrim, darbeciler tarafından 15 Temmuz gecesi Genelkurmay’dan alınarak Akıncı Hava Üssü’ne getirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı, iddianamede yer aldığı gibi kalkışmaya katılmaya ikna etme çalışmasına katılmadığını da öne sürerek şunları anlattı: “İçeri girdiğimde Genelkurmay Başkanımızın birileriyle odada rahat tavırla, emir komuta zinciri içinde konuştuğunu gördüm. Komutana ‘hoş geldiniz’ diyerek tek boş koltuğa oturdum. Mehmet Dişli, Ömer Faruk Harmancık, Akın Öztürk, Kubilay Selçuk ve siviller vardı. Konuşmaları dinledim ve hiçbir şey söylemedim.
Genelkurmay Başkanı geniş bir konsensüsle ülkedeki sorunların çözülebileceği yönünde sözler sarf etti. Oradakilerin kendisini ikna etmeye çalışmasından başka Genelkurmay Başkanı farklı bir yaklaşımla fikir üreterek daha güçlü çözüm alternatifleri sunmak suretiyle oradakileri yönlendiriyordu. Ben Genelkurmay Başkanı’nın zorla getirtildiğini bilmiyordum.”
Savunmanın ardından Evrim’in çapraz sorgusuna geçildi. Darbenin yönetim merkezlerinden biri olan 143. Filo’da FETÖ’nün sivil imamlarından olduğu iddia edilen Kemal Batmaz’a başıyla selam verirken kameralara yansıyan görüntünün gösterilmesi üzerine Evrim “Ona öyle bir selam vermedim. Kendisini tanımıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

O selamı hatırlamadı

Haberin Devamı

Hakan Evrim

ÖKSÜZ İÇİN FARKLI İFADE

HAKAN Evrim, savcılık ifadesinde Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz’ü gördüğünü açıklamasına rağmen, mahkemedeki savunmasında bu ifadesini kabul etmedi. “Adil Öksüz 12 kez Akıncı Üssü’nün olduğu yere gelmiş. Akıncılar ile ilişkisi nedir” sorusuna Evrim, “İddianamede Kazan ilçesine geldiği söyleniyor. Aramızda 20 kilometre var. Bizim üssümüzde kimlerin hangi prosedürde olacağı bellidir. Dolayısıyla böyle bir şey vaki değildir. Üssümüzde bulunmadığını değerlendiriyorum” yanıtını verdi.

‘TELEFONLA SİZİ GÖRÜŞTÜREBİLİRLER’

HAKAN Evrim, Akıncı Üssü’ne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a, kendisini FETÖ lideri Fetullah Gülen’le telefonda görüştürmeyi teklif ettiğine ilişkin suçlama konusunda şöyle dedi: “Genelkurmay Başkanı’na hitaben ‘Komutanım, eğer bu kapsamda söylediğiniz muhalefet, parti içi muhalefet, STK veya kanaat önderlerinden görüşmek istediğiniz kimse var ise makam odamın önünde telefonların bağlandığı birim vardır. Orada görüşmek istediğiniz varsa telefonla sizi görüştürebilirler’ dedim ve dışarı çıktım. Benim içeride ettiğim tek cümle budur. Genelkurmay Başkanı’nı Fetullah Gülen’le görüştürmek suçlamasıyla ilgili olarak kesinlikle böyle bir kelime ağzımdan çıkmamıştır. Fetullah Gülen’i ne aradım ne görüştüm. Ne de kendisini arayabilecek birisini tanıyorum. Ben odadan çıktıktan sonra Fetullah Gülen’in adı geçtiyse bilemem.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!