O ruh 'Gezi'yor

Güncelleme Tarihi:

O ruh Geziyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 00:00

Gezi Parkı’na dünyadan destek dün de sürdü. Teknik olarak hâlâ savaş halinde olan Azerbaycan ile Ermenistan’dan aynı ses yükseldi. Madrid’den Hamburg’a yine birçok şehirde gösteri vardı.

Haberin Devamı

Almanya’nın başkenti Berlin’de önceki gün düzenlenen dev gösterinin ardından dün de 3 bine yakın kişi Kottbusser Tor Meydanı’nda toplandı. Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, gösteride, “Sayın Erdoğan madem Arap dünyasına Türkiye’nin örnek olmasını istiyor, o zaman kendi ülkesinde buna örnek olmaya başlamalı” dedi. Frankfurt, Hannover, Stuttgart, Münih, Köln ve Hamburg’da da farklı görüşlerden insanlar Gezi’ye destek için buluştu.

ÖFKELİLER MEYDANI

İspanya’nın başkenti Madrid’de ise ülkedeki ekonomik krize karşı halkın kendiliğinden oluşturduğu “Öfkeliler” hareketinin merkezi Sol Meydanı, dün bu kez Türkleri ağırladı. KKTC’de de gösteriler vardı.

3 DİLDE SELAM

Avrupa’da Lyon, Amsterdam, Rotterdam ve Brüksel gibi daha birçok kentte gösteriler yapıldı.Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk vatandaşları, ellerinde Atatürk posterleriyle olayları protesto etti. Gezi’ye bir destek de Ermenilerden geldi. Erivan’da aile ve çocuk bakımı için çalışan Arevamanuk Derneği çalışanları, Kürtçe, Ermenice ve Türkçe “Ermenistan’dan İstanbul’daki direnişi selamlıyoruz” yazılı kâğıtlarla desteklerini gönderdi. Fotoğrafı, Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş Twitter’da paylaştı.

Haberin Devamı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, itidal çağrısında bulundu. Açıklamada, İstanbul ve diğer bazı kentlerde  “polisin orantısız güç kullanmasından endişe ve üzüntü duyulduğu” ifade edildi.


Femen’den bayraklı destek

Ukrayna’da kurulan ve merkezi Paris’te bulunan feminist örgüt Femen de Türkiye’deki protestoları destek için bir video yayımladı. Videoda çıplak vücutlarına Türk bayrağı çizen ve “ÖZGÜR TÜRKİYE” yazan grup üyeleri, “Taksim Meydanı’ndaki ağaçları kestikleri gibi haklarınızı da kesip atamazlar” derken Türkiye’deki kadınlara güç birliği çağrısı yaptı. Femen üyesi kadınlar, “Türk Devrimi’ni destekliyoruz” dedi.

FEMEN'DEN GEZİ'YE DESTEK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!