O müfettişler benim için gelmişti

Güncelleme Tarihi:

O müfettişler benim için gelmişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Kaymakamı Caner Akgün’ün, 22 Eylül 2011’deki intiharıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Kaymakam Akgün ile bir yıl çalışan Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan, Akgün’ün intiharı sırasında ilçede bulunan müfettişlerin aslında kendisi için geldiğini söyledi. Akgün’ün intihar etmeden önce yazdığı sekiz sayfalık mektup, ihale yolsuzluklarını ortaya çıkarmıştı. Akgün mektubunda, KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi) projesi kapsamında, başkanı olduğu ihale komisyonunda yolsuzluk yapan üyelerin adlarını yazmıştı. Şanlıurfa, KÖYDES projelerine en fazla kaynak ayrılan ilk üç il arasında.

'Abartmış olabilir'

Kaymakam ile bir yıl çalışan Şanlıurfa eski Valisi Okutan, kendisi merkez valiliğine atandıktan üç ay sonra intihar eden Akgün’le ilgili dün şunları söyledi: “Duyduğumda hemen Şanlıurfa Valisi ve savcıyı aradım. İntihar olasılığının zayıf olduğunu söyledim. Mesleğine titiz, güvendiğim bir çocuktu. Întihar ettiyse, durumu abarttığı içindir. Konuyu bana açsaydı, bundan bir sıkıntı gelmez, derdim. Oysa o müfettişler, benimle ilgili gelmişlerdi. Merkeze atanan valinin ardından yapılan bir uygulamadır bu.”

Silah için özür

Kaymakam Akgün, günler öncesinden kaleme aldığı anlaşılan sekiz sayfalık mektubunda, olan biteni isimler de vererek sıralıyordu. Altında imzası olan evraklardaki açıkları fark etmişti, “Alttakiler çaldı çırptı. Hepsinin altında imzam var, içime sindiremiyorum” diyordu. Hatta silahını almayı tasarladığı polis memuruna hitaben de, “Kusura bakma. Silahını alarak seni sıkıntıya soktum” dediği bir mektup bırakmıştı. Mektup sayfalarını odasını işaret edercesine koridora tek tek sıralamış, son sayfayı intihar ettiği odanın kapısına bırakmıştı. Sürdürülen gizli soruşturma sonunda Kaymakam Akgün’ün suçladığı isimlerden altı kişi gözaltına alındı ve AKP İl Genel Meclisi Üyesi Bahri Aksoy ile Bozova Kılıçören Köyü Muhtarı Halil Yılmaz tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!