O Mercedes’ten 2 bavul çıktı

Güncelleme Tarihi:

O Mercedes’ten 2 bavul çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 22:35

Hürriyet muhabirlerinin ihbar üzerine gittikleri Sultangazi’deki bir otoparkta buldukları Suudi Konsolosluğu’na ait diplomatik plakalı Mercedes’in kilidi dün açıldı. Mercedes’ten iki bavul, bir spor çanta, kıyafetler ve bir dizüstü bilgisayar çıktı. Eşyaların konsolosluk çalışanlarına ait olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

SUUDİ Başkonsolosluğu’nda görevli ataşe Muhammed Ö.’nün Sultangazi’deki bir otoparka 7 Ekim’de park ettiği, daha sonra da başka bir araçla gelerek bagajına 3 bavul bıraktığı diplomatik plakalı Mercedes’ten konsolosluk çalışanlarına ait olduğu düşünülen iki bavul, kıyafetler, bir laptop ve evrak çıktı. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait 34 CC 1736 plakalı Mercedes otomobil, 2 saat 40 dakika süren incelemenin ardından Başkonsolosluk yetkililerine teslim edildi.

O Mercedes’ten 2 bavul çıktı

SUUDİ HEYET GELDİ

İstanbul polisi Sultangazi’deki otoparkı önceki gün adeta abluka altına almıştı. Mercedes diplomatik plakalı olduğu için detaylı inceleme yapılamamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin başkanlık ettiği Türk polisler dün saat 16.25’te otoparka geldi. Biri bomba ve uyuşturucu, diğeri kadavra konusunda hassas iki köpek de otoparka getirildi. Suudi heyeti taşıyan 4 Mercedes ise saat 16.55’te otoparka girdi. Suudi ve Türk heyetin tamamlanmasının ardından otoparktaki Mercedes’le ilgili incelemeler başladı. Parmak izi alındı.

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR, KIYAFET VE EVRAK ÇIKTI

Aracın arka koltuğundan içerisinde laptop bilgisayar ve evrak bulunan bir paket ile boş Iphone kutusu bulundu. Mercedes’in bagajından ise içlerinde erkek kıyafeti olan iki bavul, bir spor çanta çıktı. Mavi ışık yöntemiyle hem bulunan eşyalar hem de otomobilin içine bakıldı. Otomobilde herhangi bir suç unsuru olmadığı anlaşılınca otomobil tutanakla Suudi Arabistanlı ekibe teslim edildi. 19.40’ta otoparktan çıkan heyet beraberinde Mercedes’i de götürdü.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!