O hesabı ver

Güncelleme Tarihi:

O hesabı ver
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, başbakan yardımcılığı dönemi için komisyon kurulacağını açıkladığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Sen de mesulsün, hesabını vermeyecek misin? Hodri meydan dedin. Tüm hesabı kitabı ortaya çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda şu mesajları verdi:

TAMAM, HODRİ MEYDAN

3.5 yıl başbakan yardımcısı oldun, o dönemin hesabını millete vermen gerekiyor. Zaten milletin sana ne kadar değer verdiği oylarla ortada. Milliyetçilik, slogan atmak, gençleri birbirine kırdıracak çağrılar yapmak, devletin kasasını boşaltmak, millete milyarlarca dolar fatura ödetmek değildir. Milliyetçilik, tarihine, ecdadına, yadigârlara sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır. Bugün yine esip gürlüyorsun Bahçeli. Hakaret mi hakaret, her türlü şeyi yaptın, bir de çık da şunları söyle. Hodri meydan dedin. Tamam, madem hodri meydan, tüm hesabı kitabı ortaya çıkaracağız. Millete bunları takdim edeceğiz. Tehditlerle vesairelerle dolduruşa gelen bir topluluk değil bu millet. Bu millet kimin hayırlı yolda olduğunu görüyor.

Haberin Devamı

SEN DE MESULSÜN

Bir gecede bankaların kasaları boşaltıldı. Yüzde 7 bin 500 faizle birilerine rantlar sağlandı. Bunların hesabını vermeyecek misin Bahçeli? ‘Hayır olmadı’ veya ‘Benim partili bakanım değil’ miydi diyeceksin? O hükümetin ortağı olduğuna göre, bunun hesabını sormalıydın. Sormadın, dolayısıyla sen de mesulsün. Eğer bunları bir kenara koyacak olursak, o zaman işte iki kere bağırıp çağırmakla kalkıp vatandaş da, ‘Ya böyleymiş, hakikaten bunlar herhangi birşey yapmamış’ der. ‘İşte böyle tertemiz, onun için bugünlere gelmişler’ diye bir oyunun tuzağın içine düşer. Büyük yalanı ortaya koymak durumundayız. Burada başka hukuki boşluklardan istifade etmek gibi bir derdin varsa, o ayrı bir mesele. Ama bizim için hukuki boşluğu olmayan bir şey vardır; o da milletin iradesidir. O da seçimler geldiğinde zaten ortaya çıkar.

CHP’YE BOL SIFIRLI KARNE

Hani bir şarkı var ya ‘Mazi kalbimde bir yaradır’ diye. Mazi, yani tarih Sayın Kılıçdaroğlu’nun kalbinde bir yara olduğu için verdiğimiz tarih derslerini öğrenemedi. Dersim, CHP, demokrasi, İstanbul şehir tarihi sıfır. Futbol tarihi, Lefter’i orta sahadan alıp kaleye geçirecek kadar sıfır. İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır. CHP heyetinin Şanlıurfa çıkarmasının programında Hazreti Selahattin Eyyubi türbesi ziyareti de var. Bu tarih hatasının neresini düzeltelim bilmiyorum. Bir kere Selahattin Eyyubi değil, Hazreti Eyüp Peygamber. Türbe, Şanlıurfa merkezde değil Viranşehir’de, ziyaret edecekleri yer de türbe değil makam. Suriye’nin başkenti Şam’ı son aylarda ziyaret ettiler. Gözleri de gönül gözleri de kapalı olduğu için Şam’ın merkezindeki Selahattin Eyyubi Türbesi’ni görmediler.

Haberin Devamı

BİN DÜŞÜNÜP BİR ADIM

Şu anda da biz yakın zamanda yaşanan acıların tekrar etmemesi için samimi bir çabanın içindeyiz. Edindiğimiz acı tecrübelerle kılı kırk yarıyor, bin düşünüp bir adım atıyoruz. Çözüm süreci, Türkiye genelinde son derece kararlı bir umut yolculuğuna dönüştü. Akil insanlar heyeti, CHP ve MHP’nin tüm insafsız eleştirilerine, hakarete varan söylemlerine, edepsizce kışkırtmalarına rağmen gerçekten çok güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bunları çıldırtan da o. Vatandaşımız bu 9 insanı karşısında görünce umudu, heyecanı artıyor. Bu kenetlenmeyi hazmedemeyenler, kardeşlik fotoğrafını sindiremeyenler çeşitli provokatif eylemlere girişiyorlar. Çözüm isteyen herkesten ellerini, dillerini eğer bunlar mümkün değilse yüreklerini bu sürece koymalarını, hayır konuşmayacak olanların ise en azından susmak suretiyle katkı vermelerini rica ediyorum.

Haberin Devamı

MIZIKÇI ÇOCUKLAR GİBİ

(Meclis’teki çözüm komisyonu) CHP milletvekilleri zorla imzaları geri çekilmiş olsa da o önerge, bizzat CHP’nin verdiği önergedir. Bunu bir yere gömmek mümkün değil. CHP bu konuda samimiyetsizliğini tekrar sergilemiştir. ‘Gelin araştırma komisyonu kuralım’ diyorlar, ‘Tamam’ diyoruz. Sonra mızıkçılık yapıp misketlerini alıp, mızıkçı oyunbozan çocuklar gibi biz oynamıyoruz deyip kenara çekiliyorlar. Ey CHP yahu siz hani çözümden yanaydınız. Allah’ın CHP’yi bu zihin bulanıklığından kurtarması için dua ediyor, CHP seçmenine de sabır temenni ediyorum.         

Eskişehirli kadınlarla hatıra

AK Parti Grubu’nda izleyiciler arasında bulunan Eskişehirli kadınlar, toplantı sonrasında Başbakan Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Hepsi beyaz başörtüsü takan kadınlar Erdoğan’la, gülümseyerek poz verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!