O gemi AB yasağına takıldı

Güncelleme Tarihi:

O gemi AB yasağına takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 00:00

Türkiye’den Libya’ya giderken fırtınaya tutulduğu için Yunanistan’ın Volos limanına yanaşan ve yükünde av tüfekleri, ses silahları ve fişekler bulunduğundan geçen Perşembe günü alıkonan St Vincent bandıralı “Alexandretta” yük gemisinin limandan hareketine bugün de izin verilmedi.

Haberin Devamı

İstanbul’dan hareket eden gemi fırtınaya tutulunca Volos limanına yanaştı. Bunu yapabilmek için de uluslararası sulardan çıkıp Yunan karasularına girdi.

Volos Limanı yetkilileri Hürriyet’e, gemideki yükün evrakları ile bir sorun bulunmadığını, evrakların yasal olduğunu, ancak AB sınırlamaları nedeniyle geminin alıkonduğunu söylediler.

Aynı yetkililer, AB’nin Libya, İran ve Suriye gibi ülkelere yaptırımları çerçevesinde silah taşıyan gemilerin Yunanistan dahil herhangi bir Avrupa ülkesinden geçmelerine izin verilmediğini belirttiler.

Volos limanı yetkilileri “AB’nın yasağı var. Gemideki yükün Libya’ya gitmesine izin verilip verilmeyeceği inceleniyor” dediler.

Yunan devlet radyo televizyonu dahil Yunan medyası “Alexandretta”nın yakıt ikmali için Volos’a geldiğini, gemide Kalaşnikof dahil çeşitli tipte silah ve cephanelik bulunduğunu, silahlarlın Libya değil de Suriye’deki muhaliflere gönediriliyor olması ihtimalinin araştırıldığını iddia etmişti. Yunan medyası, yükün evraklarının yasal olduğu ve geminin hangi nedenyle tutulduğuna hiç değinmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!