O futbolcunun ismi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

O futbolcunun ismi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

Manchester United'ın yıldızı, tarihin en büyük mahremiyet ve özel hayat tartışmasının merkezine oturdu. İngiltere’deki Biri Bizi Gözetliyor (BBG) yarışmasıyla ün kazanan foto model Imogen Thomas’la yaşadığı iddia edilen ilişkiyi örtbas edebilmek için mahkemeden “sansür” kararı çıkartan futbolcunun Ryan Giggs olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Giggs’in kimliği, milletvekili dokunulmazlığını kullanan Liberal Demokrat John Hemming tarafından ifşa edildi. Giggs’in adı, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da 75 bin kullanıcı tarafından açıklanmış, Pazar günü de İskoç Herald Sun gazetesi, Manchester United’lı ünlü oyuncunun resmini manşetine koymuştu.

 

Hemming açıklamasını yapmadan birkaç dakika önce, Yüksek Mahkeme Yargıcı Eady “ismi Twitter’de açıklanmış olsa da söz konusu futbolcunun ailesini korumak adına mahremiyet yasasına uyulması gerektiğini” ifade etti. Ancak, geçmişte Royal Bank of Scotland’ın eski CEO’su Fred Goodwin’in de ismini benzer bir olayda ifşa eden Hemming, mahkemenin “sansür kararını” ihlal eden son kişi oldu.    

Haberin Devamı

 

Özel hayatın koruması adına mahkemenin basına sansür getiren kararına neden karşı çıktığını açıklayan Hemming, “İnsanların Twitter’da attığı mesajlar yüzünden iki yıl hapis cezasıyla karşılaşmaları gibi bir duruma izin vermemeliyiz” dedi.

 

GIGGS'İ KÖŞEYE SIKIŞTIRAN GÜZEL IMOGEN THOMAS / Foto Galeri

 

‘TWITTER’A BASKI UYGULADI’

Hemming, “Giggs’in geçen hafta Twitter’a baskı yaparak, adını ifşa eden kullanıcıların kim olduğunun açıklanmasını istediğini” belirtti ve “Giggs hakkında dedikodu yapan insanların hapse girmesini engellemek için açıkladığını” ifade etti.

 

Cameron’a da çağrıda bulunan Hemming, “Hükümet, internette dönen dedikodu yüzünden hapse girmemelerini garanti etmeli” dedi.

 

İki çocuk babası Giggs’in, Thomas’la yaşadığı iddia edilen ilişkiyi örtbas etmek için bir ay önce mahkemeden karar çıkarttığı belirtildi. 37 yaşındaki Giggs, mahkemeden çıkarttığı kararı eşi Stacey’e açıklamadı.

 

Haberin Devamı

İNGİLTERE’NİN ANA GÜNDEMİ

Giggs’in adının resmi bir ağızdan açıklanmasıyla, mahremiyet tartışmaları doruğa ulaştı. İngiltere Başbakanı David Cameron, dün yaptığı açıklamada “mahremiyet konusu üzerine eğilmeleri gerektiğini ancak yasalara da uyulmasının şart olduğunu” belirtmişti.

 

Avam Kamarası’nın kültür komitesi başkanı John Whittingdale ise mahremiyet yasasının herkes tarafından ihlal edildiğine dikkat çekerek, Başsavcı Dominic Grieve’den bu konuyla ilgilenmesini istedi. Grieve, milletvekillerinden oluşacak yeni bir komitenin bu konuyu araştıracağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!