O fotoğrafları çekenlere soruşturma

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafları çekenlere soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 06:10

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri uçakların faaliyetleri ile askeri bölgenin fotoğraflanması ve görüntüsünün izinsiz alınmasına ilişkin ilgililer hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının kalktığı Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nın görüntülenmesi ve fotoğraflarının çekilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır 8’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki askeri uçakların faaliyetlerinin ve askeri bölgenin fotoğraf ve görüntüsünün izinsiz olarak alınması, yazılı ve görsel medyada yayınlanması ile ilgili olarak 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Kanununu’na muhalefet suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilgili ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılmakla; yürütülen soruşturma devam etmektedir. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!