O fotoğrafa en büyük onur

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafa en büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 22:30

Ankara’da Rus Büyükelçi suikastını görüntüleyen Burhan Özbilici, uluslararası öneme sahip World Press Photo Vakfı’nın verdiği Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü’nü aldı.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan suikastı fotoğraflayan Associated Press (AP) Foto Muhabiri Burhan Özbilici, World Press Photo Vakfı’nın verdiği uluslararası önemli prestije sahip yılın basın fotoğrafı ödülünü kazandı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Polis Memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın Rus Büyükelçi’ye ateş ettiği anları, insanlar kaçışırken Özbilici soğukkanlı şekilde deklanşöre basarak yakalamıştı. Suikastçı polisi ve salonda yaşananları anbean fotoğraflayan Özbilici, Hürriyet’e, “Bu başarı birikimim. Sevdiklerimin, dostlarımın, meslektaşlarımın payı büyük. Ben orada sadece işimi yaptım” dedi.

BU ÖDÜLÜ ALAN İKİNCİ TÜRK

AP Foto Muhabiri Özbilici, 1955 yılından bu yana düzenlenen yarışmada büyük ödülü kazanan ikinci Türk oldu. 1984 yılında Erzincan Depremi’nde çektiği kare ile Hürriyet Foto Muhabiri Mustafa Bozdemir bu ödülü kazanan ilk Türk olmuştu. Her yıl 128 ülkeden 6 bine yakın fotoğrafçının katıldığı ve 90 bin fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada, Yılın Basın Fotoğrafı 16 kategoride dereceye giren fotoğraflar arasından seçiliyor. Ödül alan fotoğraflar her yıl 45 ülkede açılan sergilerle 4 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Yarışmanın ödülleri ise nisan ayında Amsterdam’da düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!