O davalar son kurşundan sonra açıldı

Güncelleme Tarihi:

O davalar son kurşundan sonra açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 15:39

Konya’da, boşanmak isteyen eşi Saliha Gizem Tatlısert’i dört kurşun sıkarak, ağır şekilde yaralayan Zafer Tatlısert’e ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından dava açıldı. Hürriyet’in gündeme getirmesinin ardından Tatlısert’e yönelik geçmişteki üç saldırı için ‘kasten yaralama’ suçundan üç ayrı iddianame daha düzenlendi.

Haberin Devamı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Saliha Gizem Tatlısert’in evini terk edip ayrılmak istediği, Zafer’in ise eşini ve ailesini bir çok kez tehdit ettiği ve yaraladığı ifade edildi. En son Tatlısert’in öldürmeyi planlayarak, kurye kıyafetiyle eşinin çalıştığı fabrikaya geldiği ve ruhsatsız tabanca ile dört kez ateş ettiği vurgulandı.

Tutuklanan Tatlısert hakkında ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla, ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istendi. Bu arada, Tatlısert’in vurulduğu an araya giren iş arkadaşı Abdülkerim Ünal’ın yaralanmasına ilişkin bir suçlama yöneltilmedi. Avukat Emin Levent Yavuzer, savcılığın bu yaralanmayı unutmuş olabileceğini ileri sürüyor. Öte yandan, Tatlısert’e geçmişteki üç ayrı yaralama ve saldırı için de ayrı ayrı iddianameler yazıldı.

Haberin Devamı

GİZEM’İN KABUSU

Konyalı Saliha Gizem Tatlısert, tehditler ve kaçırma girişimleri sonunda 2012 yılında Zafer Tatlısert ile evlenmek zorunda kalmıştı. 5 yıl şiddet gören Tatlısert ayrılmaya karar verdi. Temmuz 2017’de kararını eşi Zafer’e açıkladı. Ayrılmaya karşı çıkan Zafer Tatlısert, 13 Ağustos’ta Gizem’i silah zoruyla kaçırdı. Yolda eşini dövüp kaçtı. Gizem’in ailesi Dutlıkır Polis Merkezi’nde şikâyette bulundu. Zafer’e bir ay eve yaklaşmama cezası verildi.

Ceza da Zafer Tatlısert'i durdurmadı. 27 Ağustos’ta Gizem çarşıda annesi Nilgün ile arabaya binerken Zafer karşısına çıktı. Gizem’i kaçırmaya yeltenen Zafer, eşinin annesinin burnunu kırdı. Gizem ve ailesi ertesi sabah polisle evden çıkıp polis merkezine gitti. Zafer’e bir ay daha yaklaşmama cezası verildi. Aile karakoldan çıkınca Zafer arkalarından araçlarına çarpıp ateş etti. Gizem’in iddiasına göre polis, yine Zafer’i yakalamadı.

Zafer Tatlısert, 3 Eylül’de evlerinin önünde eşi ve ailesine tüfekle ateş etti. Saçmalar Gizem’in kardeşi Çağatay Gözönü’nün koluna geldi. Zafer’e üç ay eve yaklaşmama cezası verildi. Aile, Zafer’i takip ettirip polise ihbar etti. İlk ihbar dikkate alınmadı; ikincisinde Zafer, polisleri atlattı. 3 saldırı sonunda yakalanamayan Zafer, 14 Eylül’de kurye kılığında eşinin çalıştığı fabrikaya geldi. Eşini 3 kurşunla ağır yaraladı. Fabrika çalışanlarınca yakalanan Zafer, eli kolu bağlanıp polise teslim edildi. O gün sağlık muayenesi için Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Zafer, araçtan indiği sırada iki polisin arasından kaçtı. Ertesi gün yakalanan Zafer, cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!