"O da babası gibi yapıyor"

Güncelleme Tarihi:

O da babası gibi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 13:26

Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Hafız Esad döneminde görülen tablonun aynısıyla Beşar Esad döneminde de karşılaşıldığını söyledi. Erdoğan, "Geçmişte babasının Hama'da Humus'ta yaptığı ölümler şimdi yeniden aynen gündeme geliyor" dedi.

Haberin Devamı

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Suriyeli güvenlik güçlerinin savunmasız insanlara yönelik saldırıların hiçbir insani ve vicdani açıklaması olamayacağını söyledi.

 

Beşar Esad ile yakın zamana kadar çok iyi dost olduklarını belirten Erdoğan, "Ama biz, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı ilkeler üzerinden  sürdürmeliyiz. Eğer bu ilkeler çiğnenirse, bu ilkeler bir kenara bırakılırsa o  zaman biz, dost olan arkadaşı da bir kenara bırakırız. Çünkü bizim için aslolan  Suriye'nin halkıdır, Suriye'nin kendisidir. Orada, özgürlükler hiçe sayılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

 

Erdoğan, "Yaklaşık 40 yıl olağanüstü hal orada vardı. Şu anda 'olağanüstü hali kaldırdım' diyor. 'Olağanüstü hali kaldırdım' diyen bir cumhurbaşkanı Lazkiye şehrini denizden bombalıyor. Geçmişte, babasının Hama'da, Humus'ta yaptığı o zamanki ölümler, şimdi aynen bakıyorsunuz ki yeniden gündeme geliyor. Biz, bunları hiç beklemiyorduk" diye konuştu.

 

"SURİYE POLİTİKASI HATAY ZİYARETİNDEN SONRA BELİRLENECEK"

 

BM Güvenlik Konseyi'nde bugün oylanması beklenen kınama metninin "Suriye ile ilgili önemli bir uyarı metni" olduğunu ifade eden Erdoğan, bu hafta sonu veya gelecek hafta Hatay'da Suriye vatandaşlarının kaldığı kampa bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

 

Başbakan Erdoğan, "Suriye'ye yönelik yaptırımlarla ilgili olarak Hatay ziyaretinden sonra yol haritamızı belirleyeceğiz. Bazı adımları zaten attık. Bunlar daha fazla bekletilemeyecek adımlardı. Zira Suriye'deki gelişmelere çok daha fazla seyirci kalamayız. Mağdur, mazlum, savunmasız insanlara karşı burada ciddi ölümler var. Bunlar 'devam etsin' diyemeyiz" dedi.

 

Haberin Devamı

Basın toplantısında Güney Afrika ile vizelerin kaldırılması konusunda da konuşan Erdoğan, "Bu dünya hepimizin. Kapılarının açık olduğu bir dünyayı süratle gerçekleştirelim istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!