O bir ‘survivor’

Güncelleme Tarihi:

O bir ‘survivor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

Time Dergisi 2010 yılının dünyada en etkili 100 ismini belirledi. “Liderler” bölümünde Başbakan Tayyip Erdoğan 25 isim arasında 17. sırada yer aldı.

İŞTE TIME'IN SEÇTİĞİ EN ETKİLİ 25 LİDER

Liderler arasında ilk sırada Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva bulunuyor. ‘Kahramanlar’ listesinde ilk sırayı BM’nin Haiti özel temsilciliği görevini yürüten ABD’nin 42. Başkanı Bill Clinton aldı. “Sanatçılar’ listesinde Amerikalı şarkıcı Lady Gaga, “Düşünürler” listesinde ise Irak asıllı postmodern mimar Zaha Hadid ilk sıralara yerleşti.

Zorluğa rağmen ayakta

Dergi’nin internet sitesinde Pelin Turgut tarafından kaleme alınan yazıda, Erdoğan için; ‘zorluklara rağmen ayakta kalabilen kişi’ anlamına gelen “Survivor” ifadesi kullanılarak şöyle denildi: “Türkiye’nin Başbakanı bir çok badireden sağ çıkmayı başardı. İnançlı bir Müslüman ve sözünü sakınmayan bir eski futbolcu olan 56 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanındı. Bir zamanlar sokaklarında simit sattığı şehrin yöneticisi olan Erdoğan, hakkında açılan davalar dolayısıyla bu unvanını kaybetse de halkın gözündeki popülerliğini günden güne artırdı. Erdoğan, İslamcı politikalar sürdürdükleri gerekçesiyle 3 partinin kapanışına şahit oldu.

Batı ve iş dünyası yanlısı partisi Ak Parti’yi ise 2001’de kurdu. İlk olarak 2003’de Başbakanlığa seçilen Erdoğan, 4 yıl sonra yapılan seçimlerde de sandıktan lider çıktı. Başbakanlığının özellikle ikinci döneminde Müslüman dünyasının küresel sözcülüğüne soyunan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilere karşın İsrail’i açık açık eleştirdi, HAMAS’la müzakerelere girilmesi fikrini savundu ve ABD’nin İran’a yaptırımlarına karşı çıktı. NATO’nun tek Müslüman üyesi, laik demokratik Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan, ülkesinin çevresindeki bir bölgeyi yeniden şekillendirebilecek bir lider.”

İşte liste

Listede yer alan liderler şöyle sıralanıyor: 1- Luiz Inácio Lula da Silva, 2- J.T. Wang, 3- ABD Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, 4- Barack Obama, 5- Ron Bloom, 6- Yukio Hatoyama, 7- Dominique Strauss-Kahn, 8- Nancy Pelosi, 9- Sarah Palin, 10- Salam Fayyad, 11- Jon Kyl, 12- Glenn Beck, 13- Annise Parker, 14- Tidjane Thiam, 15- Jenny Beth Martin, 16- Christine Lagarde, 17- Recep Tayyip Erdoğan 18- General Stanley McChrystal, 19- Manmohan Singh, 20- Bo Xilai, 21- Mark Carney, 22- Sister Carol Keehan, 23- Şeyh Halife bin Zayed al-Nahyan, 24- Robin Li, 25- Scott Brown

Sabaha karşı sohbeti

BAŞBAKAN Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda zaman zaman tartışmalı geçen ve ilk turu dün sabaha karşı tamamlanan Anayasa paketinin görüşmeleri sırasında milletvekilleriyle sohbetler yaptı. Erdoğan, sabaha karşı yapılan oylama sırasında, milletvekillerinin yanına gitti. Erdoğan, bakanları ve parti yöneticileriyle birlikte vekillerin arasında oturdu. Zaman zaman atılan kahkahalar, keyif bir sohbet yapıldığını gösteriyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!