O benim oğlum

Güncelleme Tarihi:

O benim oğlum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 00:00

Ahmet Samast’ın oğlu Ogün Samast’ı aramaya başlayan polis, Trabzon McDonald’s bombalamasına karıştığı belirlenen Samast’ın aynı olaydaki arkadaşı Yasin Hayal ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı. Hayal’den 12 saat sonra Ogün Samast Samsun’da yakalandı. Dink'in katil zanlısı Samast daha sonra İstanbul'a getirilerek Emniyet Müdürlüğü'de sorguya alındı. Olayla ilgili Trabzon'da gözaltına alınan 4 kişi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlı Samats'ın Samsun'daki ilk sorgusunda, “cinayeti işlediğini kabul ettiği” öğrenildi.

Haberin Devamı

AGOS Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısının Trabzonlu 1986 doğumlu Ogün Samast olduğu belirlendi. Samast suikastten 36 saat sonra Samsun’da otobüse binerken yakalandı.

Katil zanlısı dün öğle saatlerinde televizyonlarda gösterilen görüntülerinden resmi gören Ahmet Samast’ın ihbarıyla tespit edildi.

Ahmet Samast televizyon görüntülerini izledikten sonra Trabzon polisine giderek, "Televizyonlarda görüntüse gösterilen kişi benim oğlum Ogün" dedi.

/images/100/0x0/55ea50a9f018fbb8f877d4eb


SABIKALI ÇIKTI

İlk araştırmalar sonucunda Ogün Samas’ın 2004’te Trabzon McDonald’s bombalamasını palanlayan kişi olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Hırant Dink cinayetini soruşturan birimle koordineli çalışma başlatan Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Pelitli Beldesi’ne giderek, Ogün Samast ile 2004’teki Trabzon McDonald’s bombalamasına karışan Yasin Hayal’i gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Kısa sürede operasyonu genişleten polis toplam 12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki kişiler Samast’ın yerini belirlemek için İstanbul’daki bazı arkadaşlarıyla telefonla konuşturuldu.

Şüphelilerin sorgusu Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay tarafından yapılırken, derlenen bilgilerde anında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştırıldı.

Samast’ın Trabzon’da yakalandığna ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirten Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Samas’ın eylemden sonra Trabzon’a gelmediğini gözaltına alınan kişilerin bu sabah İstanbul’a gönderileceğini belirtti. Bu açıklamadan bir süre sonra bütün Türkiye’de aranmaya başlanan Samast, Samsun’da otobüse binerken yakalandı.

11 AY YATTI

Pelitli Belde Belediyesi’nde çalışan Dink Suikastı zanlısı Ogün Samast’ın arkadaşı olduğu için Trabzon’da sorguya alınan Yasin Hayal (25), McDonald’s’ı bombalamaktan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarpırılmış, 11 ay tutuklu kaldıktan sonra 13 Eylül 2005’te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Üç gündür ortada yok

OGÜN Samast’ı ihbar eden baba Ahmet Samast, oğlunun bir hafta önce dengesiz davranışlar sergilediğini söyledi. Ahmet Samast verdiği ifadede, "Oğlum üç gün önce İstanbul’a gideceğini söyleyerek ortadan kayboldu" dedi.

Haberin Devamı

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Zanlı Samats'ın Samsun'daki ilk sorgusunda, “cinayeti işlediğini kabul ettiği” öğrenildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, zanlının suçunu itiraf ederek, “cinayeti işlediğini kabul ettiğini” bildirdi.

SAMATS İSTANBUL'DA SORGULANIYOR

Samsun'da yakalan Dink'in katil zanlısı Samast, İstanbul'a getirilerek Emniyet Müdürlüğü'de sorguya alındı.
Olayla ilgili Trabzon'da gözaltına alınan 4 kişi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

KATİL ZANLISI OGÜN SAMAST FUTBOL OYNAMIŞ

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın, Trabzon'da 2. Amatör Küme Takımı Yenipelitlispor'da bir süre futbol oynadığı belirlendi.
   

/images/100/0x0/55ea50a9f018fbb8f877d4ed
Düzköy ilcesi nüfusuna kayıtlı olan ve Trabzon'un Pelitli Beldesi'ndeki afet evlerinde oturan Ogün Samast'ın, Yenipelitlispor'da, 2004-2005 sezonunda bir süre futbol oynadığı belirtildi. Kulüp tarafından 17 Eylül 2004 tescil tarihli lisans ile kadrosunda bulundurduğu Ogün Samast'ın, daha sonra disiplinsiz davranışları nedeniyle takımdan gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada, tanıdığı kişiler, Pelitli'deki Ahmet Can Bali Lisesi'ndeki eğitimini yarıda bırakan Ogün Samast'ın, bir işinin olmadığını ve zamanın büyük bir bölümünü mahalledeki internet kafelerde geçirdiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!