O, babasını hiç görmedi

Güncelleme Tarihi:

O, babasını hiç görmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:26

Aktütün Jandarma Karakolu’na teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir’i (21) son yolculuğunda hiç görmediği ve şehit olan silah arkadaşı Mert’in isminin verilmesini istediği 40 günlük oğlu 1.5 yaşındaki kızı Nisanur ve gözü yaşlı eşi Fatma Aydemir (21) uğurladı.

Haberin Devamı

ARTVİN'DE ŞEHİT ACISI YÜREKLERİ DAĞLADI

Memleketi Artvin’in Borçka İlçesi’nde düzenlenen törende şehit Aydemir’in cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda Merkez Camisi’nin avlusuna getirildi. Cenazesinin avluya girişi sırasında vatandaşlar, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı ve ’Hepimiz biriz, PKK’ya yeteriz’ pankartları açtı. 1.5 yaşındaki Nisanur’un babasının tabutunu görünce hıçkırarak ağlaması çevredekileri duygulandırdı. Aydemir, Kaynarca Köyü’nde toprağa verildi.

İZMİR Uzman Çavuş Egemen Yıldız İzmir’de 5 bin kişi tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı. Anne Fikriye Yıldız, baba Mahmut Yıldız, kızkardeşi Ödül Yıldız ve dede Şakir Yıldız, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Anne gökyüzüne bakarak, "Oğlum gökyüzünün yıldızı, bayrağımın yıldızı oldu" diyerek ağladı. Karşıyaka’daki Beşikcioğlu Camii’nde kılınan namazın ardından Yıldız’ın naaşı, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

DENİZLİ Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık, memleketi Denizli’de 40 bin tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Elif Ayşe Arılık, "Düşmanlar sevinmesin, ben oğlumu zaten şehit doğurdum. Boşuna sevinmesinler. Ben şehit anasıyım. Bana silah verin ben de savaşırım" dedi. Şehit gözyaşları arasında Kapuz Köyü mezarlığında toprağa verildi.

OSMANİYE Şehitlerden Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can (30), Düziçi İlçesi’nde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Tek erkek evladının şehit olduğu haberiyle yıkılan 4 çocuk annesi Ayşe Can (50), tabuta sarılıp, PKK’ya lanet yağdırdı. Ayşe Can, "15 fidanımıza nasıl kıydınız, yavrum sana doyamadım, biricik oğlum. Oğlum bu tabuta sığmaz. Ona özel tabut yaptırın. Oğlum boylu bosluydu. Nasıl sığdın oğlum?" diye gözyaşı döktü. 2 yaşındaki kızları Buse’nin ardından ikinci çocuklarına 2 aylık hamile olan şehit eşi Ayşe Can (27) ise gözyaşlarına boğulurken, "Ben bu acıya dayanamam, beni de yanına gömün" diye feryat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!