'O an geldi' dedim

Güncelleme Tarihi:

O an geldi dedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 23:27

Adriyatik Denizi'nde Pazar sabahı yanmaya başlayan Norman Atlantic feribotundan sağ kurtulan yolculardan Gaye Eğilmez, “30 yıllık kocamla hep beraber ölmeyi planlardık. Gemide işte o an geldi dedim" diye çaresiz anları anlattı.

Haberin Devamı

Gemideki 54 Türk yolcular arasında, Akçay'da restoran işleten Gaye ve Ahmet Eğilmez çifti de vardı. Kadınlara ve çocuklara öncelik tanındığından eşinden önce, olaydan 23 saat sonra bir İtalyan helikopteri ile kurtarılan Gaye Eğilmez, Brindisi kentinde yerleştirildiği otelde endişe içinde ondan gelecek iyi haberleri, gözyaşları içinde bekledi. Ahmet Eğilmez, eşinden 9 saat sonra kurtarılsa da, dün akşama kadar açık denizde İtalyan askeri hastane gemisinde tutulan 212 yolcu arasında yer aldı.

Yaklaşık 40 yıldır büyük aşk yaşadıklarını söyleyen Eğilmez çifti, yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'ye götürülmelerinden önce Brindisi kentinde Doğan Haber Ajansı'na konuşan Eğilmez çifti, kameralar karşısında birbirlerine sarılıp, öpmeyi de ihmal etmedi.

EN KÖTÜ AN EŞİMİ GERİDE BIRAKMAK ZORUNDA KALDIĞIM ANDI

Endişeli anlar yaşadığını belirten Gaye Eğilmez, "Kurtulamayacağız zannettim. Biz hep beraber ölmeyi planlardık eşimle. Eşime 'O an bu an' dedim. Simsiyah dumanlar ve patlamalar başlayınca kabus gibiydi. Allah bir daha yaşatmasın. Biraz zor atlatacağız, kolay bir şey geçirmedik, ama çok şükür sağız. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

En kötü anın, eşini geride bırakmak zorunda kaldığı an olduğunu dile getiren Gaye Eğilmez, "Hiç onu bırakmak istemedim, ama beni bulacağına dair söz verdi ve 'Sen bin' dedi. O beni çok zorladı. Orada kalsam belki beraber daha iyi mücadele ederdik. Burada onu beklemek gerçekten zordu" diye konuştu.

EŞİM KURTULSUN İSTEDİM

Gemide yangının çıkmasından 31 buçuk saat sonra kurtulduğunun altını çizen Ahmet Eğilmez ise, “Gemiden en son çıkanlardan biri bendim. Eşime 'Türkiye'ye gidebiliyorsan git, ben sonra gelirim' dedim. Eşimi bırakmak istemedim, ama o kurtulsun istedim. Kurtulacağımıza ihtimal vermiyordum, ama insan dayanıyor. Yaşamak da güzel" dedi.

İtalyan helikopterindeki subayın telkin edici sözlerine çok güvendiğini aktaran Eğilmez, "O bize 'Hepinizi kurtaracağız' dedi. Ben de güvendim" diye sözlerini sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!