Nurgül erdi ödüle

Güncelleme Tarihi:

Nurgül erdi ödüle
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 00:00

45'inci Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü , yönetmen Ben Hopkins'in 'Pazar Bir Ticaret Masalı' aldı.En İyi Yönetmen ödülü Derviş Zaim'e verilirken Nurgül Yeşilçay En İyi Kadın, Tayanç Ayaydın En İyi Erkek ödüllerine sahip oldu.

Haberin Devamı

 ÜNLÜ YILDIZLAR BÖYLE EĞLENDİ

Ödül töreninden kareler

Nurgül Yeşilçay'ın fotoğrafları

45'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller dün belli oldu.'En İYi Film' ödülünü Ben Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı 'Pazar Bir Ticaret Masalı'adlı film kazandı.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı ödül gecesinde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü Vicdan filmindeki rolüyle Nurgül Yeşilçay alırken, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün sahibi ise 'Pazar Bir Ticaret Masalı'filmindeki rölüyle Tayanç Ayaydın oldu.
Derviş Zaim 'Nokta' adlı film ile 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandı.Türk sinemasının Oscar'ı sayılan ve bu yıl 45'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eş zamanlı yapılan 4'üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde de ödüller dün gece sahiplerini buldu.Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki ödül gecesine, Adalet Bakanı Mehmet Ali

Nurgül erdi ödüle
Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yerli ve yabancı onlarca sinema sanatçısı katıldı.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 2000 yıllık Aspendos Tiyatrosu yerine Konyaaltı Açıkhaca Tiyatrosu'na törenin yapılmasını istemesi üzerine ödül gecesinin yeri değiştirilmişti.
Belgesel ve kısa filmler
Altın Portakal'da 'En İyi Belgesel' ödülü İsmet Arasan'ın"Adakale Sözlerim Çoktur" adlı belgeseline, 'Kısa Film Ödülü' Özlem Akın'ın "Gemeinschaft" adlı filmine , 'Kısa Film Jüri Özel Ödülü' de Cüneyt Birol'un "Nefes" adlı filmine verildi.
Avrasya Ödülleri
Yönetmen: Hirokazu Koreeda (Bilinmeyen Yürüyüş)
Film: Khamsa (Karim Dridi)
SİYAD ödülü: Üç Maymun
NETPAC ödülü: Sonbahar (Özcan Alper)
Sinema Eleştirmenleri: Nokta (Derviş Zaim)
Senaryo Geliştirme: Ali Vatansever (El Yazısı)
İşte Ödül Alanlar
Film: Pazar-Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins)
Yönetmen: Derviş Zaim (Nokta)
Senaryo: Ben Hopkins (Pazar-Bir Ticaret Masalı)
Müzik: Mazlum Çimen (Nokta)
Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Vicdan)
/images/100/0x0/55eac65af018fbb8f895e596
Erkek Oyuncu: Tayanç Ayaydın (Pazar- Bir Ticaret Masalı)
Sanat Yönetmeni: Türker İşçi (Başka Semtin Çocukları)
Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş (Vicdan)
Yard. Kadın: Övül Avkıran (Pandora'nın Kutusu)
Kurgu: Mustafa Preşeva (Vicdan)
Laboratuvar: Fono Film (Gökten Üç elma Düştü-Vicdan)
Saç ve Makyaj: Vicdan
Kostüm: Zeynep Sırlıkaya(Pazar-Bir Ticaret Masalı)
Ses Tasarım-Miksaj: Nokta
Özel Efekt: Murat Balkan (Üç Müymun)
SİYAD En İyi Film: Hayat Var (Reha Demir)
Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Nokta (Derviş Zaim)
Behlül Dal Jüri Ödülü: Aydın Bulut (B. Semtin Çocukları)
Cannes'i Ciddiye Almadılar
45'inci Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülünün İngiliz yönetmen Ben Hopkins'in elinden çıkan Alman-Türk-Kazak ve İngiliz ortak yapımı'Pazar Bir Ticaret Masalı' filmine gitmesi büyük sürpriz oldu.Cannes'da büyük ilgi gören ve Nuri Bilge Ceylan'a En İyi Yönetmen ödülü getiren 'Üç Maymun' ise festivalde sadece özel efekt ödülü
Nurgül erdi ödüle
alabildi.Bu karar jürinin Cannes'i kaale almadığı yönünde tepkilere neden oldu.En İyi yönetmen ödülünü alan Derviş Zaim ise hat sanatı gibi işlediği Nokta filmiyle izleyicilerden tam not almıştı.Ödül töreni sonrası şaşkınlığını gizleyemeyen yönetmen Ben Hopkins ise 'O kadar Türk yönetmenin filminin arasında bir yabancı yönetmenin eserine bu kadar ödül gitmesini anlamıyorum.Şu anda çok heyecanlıyım belki yarın daha iyi anlarım'dedi.
Onur ödülü aldı
Ünlü yıldız Bo Derek, bu yıl 45'incisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'ne katılmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya'da çiçeklerle karşılanan Derek, kendisini bekleyen VIP minibüse binerek kalacağı Hillside Su Otel'e geçti. Bo Derek'e, "The Brothers Bloom" filminin galasına ve film sonrası yapılan söyleşiye katıldı. Festival kapsamında Bo Derek'e Onur Ödülü verildi.

Haberin Devamı


CEBER'İN ANNESİNE İTHAF
Bu yıl ilk kez verilen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünün sahibi ise ‘Üç Maymun’ oldu. NETPAC ödülünü, Özcan Alper'in ‘Sonbahar’ adlı filmi aldı. Alper, filminde F tipi cezaevlerinde yaşananları anlattığını belirterek, “Ne yazık ki sokakta, dışarıda bizim kadar şanslı olmayan bir genç, karakolda ve cezaevinde dövülerek öldürüldü. Bu ödülü bizim kadar şanslı olmayan Engin Ceber’in annesine ithaf etmek istiyorum” dedi. Bu sözler törendeki Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i de şaşırttı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!