Numan Kurtulmuş: Ağır insanlık suçu işlemiştir

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuş: Ağır insanlık suçu işlemiştir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 00:37

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kurtulmuş özetle şunları söyledi:

SINIRI AŞMIŞ

“(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hakaret içeren ifadelerle hicveden şiiri nedeniyle Alman mizahçının yargılanmasının istenmesi) Basın özgürlüğüne eyvallah, herkes istediğini söylesin. Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak bir şekilde hakaret saydırması kabul edilemez, tevsir edilemez. Bu açık şekilde Cumhurbaşkanı’na ağır bir hakarettir, bu 78 milyon vatandaşımıza ve Cumhurun başı sıfatıyla hepimize ağır bir hakaret anlamına gelir. Türkiye olarak bu edepsiz adamı Alman yasaları çerçevesinde derhal bir Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanmasını tabii ki isteriz. Bunu söylerken de asla bir siyasi baskı ortaya koyuyor değiliz. Evet bu kişi ağır bir inanlık suçu işlemiştir, edepsizliğin bütün sınırlarını aşmıştır. Buna Almanların da büyük hassasiyetle eğileceğini ümit ediyoruz.

Haberin Devamı

GAP’TA SONA GELİNDİ

Ele aldığımız ilk konu GAP meselesidir. Bu projenin artık son noktaya doğru gelmesi Türkiye için sevindiricidir. Proje bittiğinde bölgemize yıllık 7 milyar dolar bir getirisi olduğu belirtiliyor.

VATANDAŞ OLMAYACAK

Çok fazla spekülasyon yapılıyor. Mültecilerin yerli halk sayılması sözkonusu değildir. Ancak mültecilere ilgili olarak ilave bir yükün altında olan illerimizin, yüklerinin azaltılması için zaman zaman bazı çalışmalar yapılıyor. Mültecilerin strateji planlarının hazırlıkları tamamlanmıştır. 5 ilimizde yapılacak plan ayrı bir şekilde ele alınmıştır.

MERKEZ’E ÇETİNKAYA

Merkez Bankası Başkanlığına Sayın Murat Çetinkaya Bakanlar Kurulumuzda açılan imza ile atanmıştır. İnşallah Merkez Bankası Türkiye’nin 2023 hedefleriyle uyumlu şekilde ekonomiyi bütün yönleriyle ele alarak başarı sağlayacağını ümit ediyoruz.

TEDBİRLER ALINIYOR

(50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin açığa çıkması) Bu sızmaların başka bir şekilde ortaya çıktığı anlaşılıyor. Bununla ilgili ilave tedbirler alındığı gibi bundan sonraki çalışmalar yürütülüyor.”

BAKMADAN GEÇME!