Nuh’un Gemisi gibi teşkilat

Güncelleme Tarihi:

Nuh’un Gemisi gibi teşkilat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

15 gün önce resmen kurulan HAS Parti Sarıyer İlçe Yönetimi, Nuh’un Gemisi gibi. Sosyal demokrat dünya görüşlü Ermeni, Azeri, Arap, Rum, Kürt, Türk, Laz, Alevi ilçe yöneticilerinin tek eksiği, bir Yahudi. Çok aramışlar ama Sarıyer’de yaşayan bir Yahudi bulamamışlar. Varsa eğer, HAS Parti ilçe yöneticiliğine ikna edip mozaiği tamamlamak istiyorlar

Haberin Devamı

Cevat Korkmaz (HAS Parti Sarıyer İlçe Başkanı-Kürt işadamı): Yahudi bulayım, ikna ederim

Diyarbakırlıyım. Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) kurucusu ve Barış Partisi Genel Başkan Yardımcısı’ydım. Şimdi de HAS Parti Sarıyer İlçe Başkanı’yım. HAS’ın kuruluş çalışmalarına katılan YDH ve Barış Partisi’nden Alevi dostlarım, HAS’ın diğer partilerden farklı olduğunu söylediler. Numan Kurtulmuş, görüşmelerinde çok önemli tartışmalara açıklık getirmiş. “Biz kimsenin içkisine, sigarasına, giyim kuşamına, saçına başına, sosyal yaşamına, tercihine müdahale etmeyeceğiz. Herkes yasaların tanıdığı özgürlükleri kullanmakta serbest. Bunu kısıtlayanlara karşı politikalar geliştireceğiz, tepki vereceğiz “ demiş. Kurtulmuş’u TV’den izliyordum. Açıklamaları çok samimi geldi. HAS Parti İlçe Örgütü’nü kurduk. Sarıyer’de çok sayıda Ermeni, Rum, Azeri, Kürt ve Laz yaşıyor. Önümüzdeki seçimde tercih, bizden yana değişecek. Çünkü yönetimimizdeki renkli yapılanmayı görenlerden üyelik için yoğun ilgi var. Bizi inandırıcı buldular. Genel Merkez de çok sıcak baktı, sakınca görmedi farklı etnik kimlik ve dinden yönetici adaylarımızı, onayladı. Hiçbirimizde Milli Görüş geçmişi aramadı. Yahudi bulayım, onu da ikna ederim yönetime girmesi için.

Haberin Devamı


İsmail Polat (İlçe Yöneticisi-İnşaatçı-Azeri Caferi): Çevrem çok şaşırdı
Hiçbir siyasi partiye üye değildim. İlçe Başkanım, Numan Kurtulmuş ve HAS Parti deyince şimşek çaktı. Kurtulmuş’u izliyordum. Çok ılımlı geldiği için yönetici olmayı kabul ettim. Çevremle bir problem yaşamadım ama sosyal demokrat bir insan olarak benim Saadet’ten çıkan bir partiye üye olmam şaşkınlıkla karşılandı. HAS Parti’nin iktidar olması, tüm tabuların yıkıldığı anlamına gelir. Yönetimdeki bu mozaik, parti hanesinde büyük bir artı.


Esengül Ağca (İlçe Yöneticisi-Reklamcı-Alevi):İnsanlar dini sömüren partiden uzak duruyor
Bugüne kadar kendimi çağdaş ve sosyal demokrat olarak tanımlıyordum. Aktif ya da pasif siyasi geçmişim yok. HAS Parti ilk ve son olacak. Seçme nedenim, muhafazakârlıktan tamamen uzak ve çağdaş olması, düşüncelerimle örtüşmesi. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi’ndeyken de dikkatimi çekiyordu. Yakın hissettim kendimi. İlçe Başkanı Cevat Korkmaz’la dünya görüşümüz örtüşüyordu. Beni ikna etti. AKP gibi dini referans almaması, bir Alevi olarak HAS Parti’ye katılmama neden oldu. Çevremden de olumlu tepkiler aldım. İnsanlar artık dini sömüren partilerden uzak duruyor. Herkese kapılarını açan bir partiyi tercih etmek istiyor.

 

Haberin Devamı

Hatice Korkmaz (GSM İletişim Merkezi sahibi): İnsanı germiyor
Eşim Cevat, demokrat biriydi. Bu nedenle Has Parti’den yönetici adayı olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama partinin ılımlı İslamcılığı çok hoşuma gidiyor. Numan Kurtulmuş beyefendi, bilgili ve eğitimli. İnsanı germiyor, yormuyor. İnancıma göre Türkiye’de insan modeli değişti. İdeoloji partileri ve
Milli Görüş bitti gibi.


Murat Süme (İnşaatçı-Ermeni Ortodoks):Başkana güvendim üye oldum
Sarıyer Ermeni Vakfı ve Mezarlıkları Başkanı’ydım. Hiçbir partiye üye değildim. İlçe Başkanımızla komşuyuz. Ona inanıp güvendiğim için üye oldum. Yönetimde olmasam da elim taşın altında olacak. Herkesi organize edip bu çatı altında toplamaya çalışacağız. Seçime çok az süre kaldı. 2 bin 470 Ermeni’nin yaşadığı Sarıyer’de, oy potansiyelimizle biz de varız.

Haberin Devamı


Özge Odabaşı (İlçe Yöneticisi-Mağaza Yöneticisi):Hayatıma müdahale etmez
Trabzonluyum, Laz’ım. Genel Başkan’ı çok seviyorum. Partisinin hayatıma müdahale etmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden HAS Partili oldum.


Arda Süme (İlçe Yöneticisi-İnşaatçı-Ermeni Ortodoks):Cemaate danıştım
Ermeni Cemaati Gençlik Kolu Başkanı’ydım. Şimdi ilçe başkanımızın önerisiyle yönetimdeyim. Cemaate danıştım. Arkadaşlarım önce çok şaşırdılar ama en ufak olumsuz tepki görmedim. Elimden geleni yapacağım. Siyasi kariyerime HAS Parti’de başladım, devam edeceğim.

Nilay Işık (İlçe Sekreteri-Avukat): Sokak ve mahalle örgütleri
Demokratım. Cevat Bey’e destek olmak için yola çıktım. Ama partinin siyasi kimliğimiz ne olursa olsun, birleşip bir şeyleri değiştirelim davetinden etkilendim. Ailem ve yakın çevrem, benim seçimlerime saygı duyar. Kararımı desteklediler. Son seçimde, Sarıyer’de CHP güçlü çıktı. Biz de sokak ve mahallelerde örgütlenerek önümüzdeki seçimde oyları alacağız.

Haberin Devamı


Hülya Mualla Ustabaşı (İlçe Saymanı-Mağaza yöneticisi-Rum Katolik):Yeni bir oluşum
Özgürlüğümün kısıtlanmayacağını bildiğim için üye ve yönetici oldum. Genel Başkanımı bize yakın görüyorum. Yeni bir parti, yeni bir oluşum. İçinde ben de yer almak istedim.

Sarıyer HAS Parti yönetiminde kimler var
1) Cevat Korkmaz (Kürt Başkan)
2) Arda Süme (Ermeni Ortodoks)
3) Hülya Mualla Ustabaşı
(Rum Katolik)
4) Şahin Yumuşak (Arap)
5) Nilay Işık (Türk Sünni)
6) Adnan Özcanan (Kürt Sünni)
7) Esengül Ağca (Türkmen Alevi)
8) İsmail Polat (Azeri Caferi)
9) Özge Odabaşı (Türk Sünni)
10) Yaşar Çiftçi (Türk Sünni)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!