Nuh Tufanı'nı Sinop'ta araştıracak

Güncelleme Tarihi:

Nuh Tufanını Sinopta araştıracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli araştırma kurumlarından biri olan Massachusets Institute of Technology'ye (MIT) bağlı Keşif Enstitüsü'nün (Institude of Exploration) başkanı olan Dr. Robert Ballard, Nuh Tufanı'nı araştırmak için Türkiye'ye geldi. Ballard, Türkiye'de kendisine destek olan Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı'nın (TİNA) Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi'nde düzenlediği toplantıda, araştırması hakkında bilgi verdi. Dr. Ballard, Karadeniz'de 200 metrenin altında oksijen bulunmadığını, bu yüzden tahta kurtlarının da yaşayamayacağını belirterek, Bronz Çağı'na ait gemi batıklarının, Sinop açıklarında mükemmel biçimde korunmuş olarak bulunabileceğini söyledi.

Ballard ayrıca ABD'deki Columbia Üniversitesi araştırmacılarından Bill Ryan ve Walther Pittman'ın, kutsal kitaplarda sözü edilen Nuh'un Gemisi Efsanesi'ndeki tufan hakkında geliştirdikleri tez hakkında da bilgi verdi. İki bilim adamına göre 12 bin yıl önce yaşanan son buzul çağında Karadeniz, büyük bir tatlı su gölüydü. Buzulların erimesiyle yükselen Akdeniz'in suları 8 bin yıl önce karaları kapladı, Çanakkale ve İstanbul boğazlarını meydana getirerek Karadeniz'le birleşti...

Dr. Ballard, bu araştırmayı dünyaca ünlü National Geografic Society ile ABD'deki J.M. Kaplan Vakfı'nın sporsorluğunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Dr. Ballard ve ekibi, çalışmalarında Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı'nın sahibi olduğu ‘‘Saros’’ gemisini kullanacak.

Atlas Okyanusu'nun karanlık derinliklerinde Titanic transatlantiğini ve geçtiğimiz günlerde de İsrail açıklarında dünyanın en eski 2 batığını bulan dünyaca ünlü sualtı araştırmacısı Dr. Robert Ballard, kutsal kitaplarda sözü edilen Nuh Tufanı'nın izlerini bulmak için Türkiye'ye geldi. Dr. Ballard, araştırmalarını Sinop açıklarında yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!