Nuh Albayrak, Mehmet Ali Şahin'i eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Nuh Albayrak, Mehmet Ali Şahini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:33

Star Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni, AK Parti'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la girdiği polemiğin ardından bu kez de AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i isim vermeden eleştirdi.

Haberin Devamı

Albayrak, Şahin'in "Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak" sözlerine Twitter'dan "Seçime üç gün kala, partisinin tek başına iktidarı tartışılırken bir siyasetçinin, "3. seçim olabilir" açıklamasının amacı ne olabilir?" mesajıyla tepki gösterdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, daha önce de ilçe seçim kurullarının sandık taşıma kararları konusunda AK Parti'nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Suudi Arabistan'da yaşanan Hac faciası sırasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ters düşmüştü.

Mehmet Ali Şahin, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Albayrak'ın isim vermeden eleştirmesine neden olan açıklamayı iki gün önce yapmıştı. AA'nın haberine göre Şahin, şu anda başka bir partinin tek başına iktidarı yakalama şansının mümkün olmadığını ifade ederek şöyle demişti:
"Dolayısıyla 1 Kasım'dan sonra yeni maceralara Türkiye'nin, Türk ekonomisinin artık tahammülü yok. Artık milletimiz 'sandık' ve 'seçim' demiyor. Geçtiğimiz yıl 2 seçim, bu yıl da 2 seçim yapıyoruz. Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak."

Haberin Devamı

NUH ALBAYRAK, BÜLENT ARINÇ'I DA ELEŞTİRMİŞTİ

Benzer bir polemik, hafta sonunda da yine Nuh Albayrak'la, Bülent Arınç arasında yaşanmıştı. CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bülent Arınç'ın açıklamalarını Twitter'dan eleştiren Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a Arınç yine canlı yayında yanıt vermişti.

Arınç'ın CNN TÜRK ekranlarında söylediği  “Birilerine sevgimi kaybetmiş olabilirim” sözlerini Twitter üzerinden eleştiren Albayrak’a Arınç, “Hz. Hasan Hüseyin efendilerimizin yanlarında bulunan insanlar susuz bırakıldılar. Karşılarındakiler de evet mümindiler. Hazreti Hamza efendimizin kalbine mızrağı sallayan insan daha sonra mümin olmuştur. Yezid için alçakça şehit edildi dememi kabul etmiyorsa o Albayrak'ın bileceği iş. Ben onun kadar mümin değilim. Ama ben Hazreti Hüseyin'in yanındayım. Müslümanlar cinayet işlemez mi? Ankara'daki bombayı kendi vücuduyla parçalayan insan da bir müslümandı. Valla bu nasihatları başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, bazı köşe yazarlarımız, Yezid'den daha fazla cinayet işliyorlar. Ama insanların haysiyetlerine, toplum içerisindeki konumlarına o kadar alçakla saldırıyorlar ki Yezid bunları görseydi kıskanırdı. Teşekkür ederim ikazları için. Seçimden sonra daha şuurlu bir müslüman olmak için eşimle birlikte çalışacağız" demişti. Albayrak da buna karşılık,   “Sayın Arınç, ben 40 yıldır aynı çizgideyim. Düne kadar durduğum yeri taktir hatta teşvik ederken bugün yerenler “değişim”i kendinde aramalı” ifadesini kullanmıştı. 

Haberin Devamı

MEHMET ALİ ŞAHİN SANDIK TAŞIMA KONUSUNDA ÖMER ÇELİK'LE TERS DÜŞMÜŞTÜ

Mehmet Ali Şahin, son dönemde yaptığı açıklamalarla, hem partisinin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düşmüştü. Güneydoğu'da ilçe seçim kurullarının aldığı sandık taşıma kararlarının mevcut mevzuata uymadığını söyleyen Mehmet Ali Şahin,  "YSK'nın sandık taşıma kararı alma yetkisi bulunmadığını" vurgulayarak, "Yasal düzenleme olmadan böyle bir işlem yapılması bana göre doğru değil. Fiili bir durum da olamaz" demişti.

Bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Mehmet Ali Şahin, TRT'de yayınlanan Haber Odası programında yaptığı açıklamalarda sandıkların "Yeni bir yasal düzenleme yapılmadan taşınmasının mümkün olamayacağını" söylemişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Şahin'in bu açıklamalarına karşılık yazılı açıklama yaparak, "Seçimde sandıkların konulacağı yeri belirleme yetkisi, İlçe Seçim Kurulu'nundur. İtiraz veya şikayet halinde nihai karar, Yüksek Seçim Kurulu'na aittir. Bugüne kadar pek çok köy veya mahalledeki seçmenlerin oy kullanacağı sandığın, başka bir köy veya mahalleye kurulmasına dair İlçe Seçim Kurulu ve YSK kararları vardır. Burada önemli olan, bu yönde bir kararı gerekli ve zorunlu kılan haklı gerekçenin olup olmadığıdır çünkü Anayasa ve yasalar, bu yönde bir karar alınmasına engel değildir" ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

YSK ise, yaşanan bu polemiğin ardından, Mehmet Ali Şahin'in yorumu yönünde karar alarak, sandık taşıma kararlarının tümünü iptal etmişti. 

HAC FACİASI KONUSUNDA ERDOĞAN VE ŞAHİN ÇOK FARKLI KONUŞMUŞTU

Suudi Arabistan'da binlerce Hacı adayının hayatının kaybettiği Hac faciası konusunda da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok farklı yönde açıklamalar yapmıştı.

Suudi Arabistan'da Hac sırasında yaşanan izdihamda, Mina'da binlerce hacı adayının hayatını kaybetmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, facia konusunda Suudi yönetimini suçlamanın yanlış olduğunu söylemişti.

Erdoğan, "Suudiler Hac organizasyonunu yapmasınlar" çağrılarına karşılık, "Dünyanın her yerindeki organizasyonlarda da böyle şeyler oluyor. Bunlara bakarken bardağın dolu tarafından bakmakta fayda var. Bu konuda Suudi Arabistan’ı doğrudan suçlamayı doğru bulmuyorum. Her ülkenin tabi ki buna benzer bazı eksikleri olabiliyor" demişti.

Haberin Devamı

Erdoğan, şöyle konuşmuştu:
"Bu organizasyonu yapsınlar yapmasınlar deniliyor. Suudi yönetimi hac organizasyon sürekli plan, program ve altyapı çalışmaları yaptıklarını ben biliyorum" dedi. Kendi katıldığı Hac ya da Umrelerde, Suudi yönetiminin oradaki çalışmasını yakından gördüğünü de söyleyen Erdoğan, "Kalkıpta bu organizasyon yanlıştı, şöyleydi , böyledi deme hakkı yok kimsenin."

Şahin ise, Hac organizasyonunun Türkiye'ye verilmesini önererek, "Bize versinler, Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini yaptırır Allah'ın izniyle" demişti.

Karabük'te yaptığı açıklamada, Mina'da yaşanan ölümlerden "kader, vade geldi, ecel" diye bahsedilemeyeceğine de dikkat çeken Şahin, şöyle konuşmuştu;
"2 milyon insan hacı olacak gelmiş. 2 milyon insan çok değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da teröre karşı miting yapıldı, 2 milyon insan vardı orada. Hiç bir olumsuzluk olmadan, hiç kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. 2 milyon insanın Mekke'de Arafat'ta o geniş arazide ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleriyle ilgili gerekli tedbirler alınabilir. Tedbir açısından ciddi bir noksanlık olduğunu düşünüyorum. Bir vinç devrildi, ölenler oldu. Daha önce kazalar oldu. Her yıl binlerce hacı dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş hayatlarını kaybediyorlar. Üzüntümüz büyük mübarek bayramda. 750'nin üzerinde ölü. Bundan daha fazla da yaralı var. Çok az da olsa Türk vatandaşı da var. İnşallah sayısı artmaz. Tedbir bakımından eksiklik var."

Haberin Devamı

Suudi yetkililerin faciayla ilgili kurallara uymadıkları gerekçesiyle hacıları suçladığını hatırlatan Şahin, "Kardeşim tedbiri sen alacaksın. Düzeni sen sağlayacaksın. Onları yönlendireceksin. Afrika'dan gelmişler. Yol, iz bilmeyebilirler. Onları öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler meydana gelmiştir. Bundan sonra bunların yaşanmamasını diliyorum" demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!