Notlar

Güncelleme Tarihi:

Notlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çiş molası... Soyunan rahibe... Hristiyan RP'li!

Kesintisiz eğitimi engellemek için her yolu deneyen RP'li üyeler, artık kürsüde konuşacak şey bulamayınca masal, fıkra anlatmaya, vecize ve atasözü sıralamaya, anılar aktarmaya başladı. RP'liler önceki gece de, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşlerini ilginç örneklerle açıkladılar.

RP Isparta Milletvekili Mustafa Köylü, bir oturumda TBMM Başkanvekili Yasin Hatiboğlu'nun ara verdiğini anımsatarak, şunları söyledi:

‘‘CHP'liler aranın nedenini sorunca, Hatiboğlu namaz kılmak için ara verdiğini söyledi. Bunun üzerine CHP'liler ayaklandı, tepki gösterdiler. Eğer Hatiboğlu çiş yapmak için ara verdiğini söyleseydi, bir tepki gösterilmeyecekti. Çişe gösterilen hassasiyet, inançlara gösterilmezse konsensusu nasıl sağlayacağız?''

Komisyonun ilginç hatiplerinden RP'li Ertan Yülek de Batı'da din eğitiminin okullara kadar girdiği savunarak, ‘‘Çocuklar ders başında ve sonunda dua okuyorlar. Hatta ABD'de kiliseye ilgi çekmek için striptiz yapan rahibe bile var'' dedi. Yülek, Batı'da ders başlarken ve biterken çocukların dua okuyup, ‘‘Amen'' dediğini de iddia etti. Yülek, ‘‘Bizde ise çocuklara robot gibi, hiç anlamadığı, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım' sözleri tekrarlatılır'' dedi.

BEN HRİSTİYANIM!

Her oturumda anılarını aktaran Yülek yurtdışında başından geçen bir olayı anlatırken, yanlışlıkla ‘‘Ben Hristiyanım'' dedi. Yülek'in gafı kahkaha tufanı yaratırken, CHP'li Ali Rıza Bodur, ‘‘Zapta geçti artık, çok geç'' dedi. Yülek daha önceki görüşmelerde de, ‘Çınar ile Balta' masalını anlattı Komisyon üyelerine. Ama üyelerin ‘Kırmızı şapkalı kızı da anlat' isteğine yanıt vermedi.

Komisyonda ‘Temel fıkraları' da kürsüye taşındı. RP'li Mustafa Köylü hükümetin ciddi eksiklikleri olduğunu öne sürerek, fıkrasını anlattı:

‘‘Temel hep bir at almak istiyormuş. Birgün yolda giderken düşmüş, ayağına bir nal takılmış. Eve gidip masanın üzerine nalı koymuş, bakmış ve ‘Kaldı geriye 3 nalla bir at' demiş.''

RP'li Cemalettin Lafcı da, iktidarın kesintisiz eğitimle kendi sonunu hazırladığını öne sürerek, ‘‘Temel ölmüş. Mezarının başına gidenler mezar taşında ‘Hastayım dedim, inanmadınız. Ne oldu gördünüz mü' yazısını görmüş. Siz de yasayı çıkarırsanız parti tabelanıza bunu yazdıracaksınız'' dedi.

RP'li Naci Terzi de 5. madde görüşülürken kürsüde bir eğitim broşürünü aynen okuyarak süresini kullandı. Diğer RP'li üyeler de ‘konuşulacak mevzu sıkıntısını' uzun raporları aynen aktararak aştılar.

RP'DEN İNCİLER

RP'lilerden bazı inciler de şöyle:

Mikail Korkmaz: Hükümet her caminin yanına bir kilise açmayı düşünüyor mu? Evlerimizde, çoluk çocuğumuza Allah'tan söz edersek, cellatlara üniforma giydirip bizi asacak mısınız? Evlerimizde, Allah'tan söz edersek, polis, asker korkusuyla kapılarımızı kapatacak mıyız?

Bekir Sobacı: Bilinçsizce pompalanan erotizm ve cinselliğin egemen olduğu toplumda, 7 yaşındaki çocuklar ile 14 yaşındaki çocukları birarada tutacaksınız. Çocukları cinsel tacize uğrayan aileler sizi lanetleyecek. Biraz ağır olacak ama bu tasarıyı dayatanlar ile hazırlayan ve ‘evet' diyenlerin üzerinde Allah, melekleri ve Türk milletinin laneti olsun. Herkes haddini bilsin, bilmeyen de dersini alır.

Nurettin Kaldırımcı: Balinalara ip atlatmaya çalışıyorsunuz.

Hüseyin Yıldız: Ne demek istiyorsun? Kabadayı mısın?

Metin Kalkan: İdare amirleri yetmez, tank çağırın.

Ertan Yülek: Siz ya hiç dayak yememişsiniz ya da sayı saymayı bilmiyorsunuz.

Sait Açba: Medya zehirli ayrık otu, kışkırtıcı aktör.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!