Norveç'in Tahran Büyükelçiliği'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

Norveçin Tahran Büyükelçiliğine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 21:42

İslam dünyasını rencide eden karikatürlerin yayınlanması protesto eden bir grup, İran'ın başkenti Tahran'da Norveç Büyükelçiliğine saldırdı.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, Büyükelçiliğe taş ve molotofkokteyli attı. Büyükelçilik dışında çıkan küçük yangın hemen söndürülürken, protestoların devam ettiği görüldü.

KOSOVA

Kosova'daki Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Kemal Şahin, Kosova'daki Türklerin, Danimarka basınında İslam dünyasını rahatsız edici karikatürün yayınlanmasını kınadıklarını bildirdi.
ADD Başkanı Şahin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danimarka hükümetinden gerekli önlemleri almasını ve İslam dünyasından özür dilemesini istediklerini söyledi.
Şahin, konuyla ilgili Priştine'deki bütün yabancı temsilciliklere ve Danimarka hükümetine mektup gönderdiklerini de belirtti.

İNGİLTERE

İngiltere'de Cardif Üniversitesi Öğrenci Derneği, karikatürlerin birinin basıldığı derneğin gazetesini, dağıtıldıktan kısa bir süre sonra toplayıp imha etti.

Öğrenci Derneği'nin bir sözcüsü, adı Galce 'Serbest Söz' anlamına gelen “Gair Rhyd” adlı derginin son sayısının 10 bin adet basıldığını, geçen cumartesi dağıtıldıktan kısa bir süre sonra toplanıp, çok az nüsha dışında tamamının imha edildiğini söyledi.

Karikatürler İngiltere'de şimdiye kadar hiçbir dergi ve gazetede basılmadı, ancak bazı gazeteler internet sitelerinde karikatürlerin görülebileceği bağlartılar veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!